Comunicació

mitjans de comunicació

La catedral de Girona ja llueix com a escenari de ‘Joc de trons'

Aquesta matinada s'ha emès el sisè capítol de la sèrie, on apareix la gran seqüència rodada a l'escalinata

La plaça dels Jurats també hi té una presència destacada

Després d'aparèixer amb comptagotes en un parell d'escenes en els dos primers episodis d'aquesta temporada, i de manera més rellevant en el cinquè, el gran moment de glòria de Girona a Joc de trons ha arribat finalment amb el sisè capítol, titulat Blood of my blood (Sang de la meva sang). Dirigit com l'anterior per Jack Bender, en aquest, tal com ja estava anunciat, els escenaris gironins han tingut un paper destacadíssim. L'episodi, emès aquesta matinada als Estats Units, es podrà veure com és habitual aquest vespre en versió original subtitulada a Movistar +.

L'esperada seqüència de les escales de la catedral de Girona apareix en una de les escenes cabdals. Aquestes ressalten en l'escena de Jaime Lannister comandant les tropes militars de la casa Tyrell, decidit a rescatar la princesa Margaery de l'empresonament al qual està sotmesa. Abans d'actuar per la força, intervé en un duel dialèctic amb High Sparrow (el Pardal Suprem) a l'entrada del Septe de Baelor, la seu de culte principal de la secta religiosa (representada per la catedral). El rei Tommen i Lancel també apareixen en la seqüència, en què van participar molts figurants gironins. Sobretot hi destaca un pla en què es veu una multitud de persones al peu de l'escalinata, retocat digitalment per multiplicar l'efecte de la gent i esborrar els edificis del bar L'Arc i la Casa Pastors.

La pujada del Rei Martí també apareix destacada, així com una altra escena situada a la plaça dels Jurats, en aquest cas representant un teatre de carrer de Braavos, amb Arya i els actors que representen una recreació paròdica de la història dels Lannister.

Rodatge a les Canàries?

Entre els nombrosos rumors que envolten la sèrie nord-americana ja comencen a sorgir els primers referents al rodatge de la propera temporada, la setena. Segons apunten alguns mitjans digitals, es diu que la productora HBO està negociant rodar a les illes Canàries, on un equip ja estaria localitzant possibles escenaris.

Es dóna la circumstància que a les Canàries es roden moltes produccions cinematogràfiques –l'última, Allied, a Fuerteventura, protagonitzada per Brad Pitt–, ja que les illes tenen un doble atractiu: l'espectacularitat i la diversitat dels seus paisatges i un nou impost de
societats que permet
a qualsevol producció
audiovisual deduir un
35%, a diferència del 15% de la resta de l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia