Comunicació

música

GEMMA BUSQUETS

‘Cachitos' va al plató

És un refugi musical generacional; un exercici televisiu nostàlgic, a cavall entre l'homenatge i el divertiment. Per primer cop Cachitos de hierro y cromo –La 2 n'emet reposicions des de fa un mes els diumenges a les 19.10 h– sortirà de la sala de visionament, per fer-se un lloc al plató i apostar per música en directe. En concret són deu músics que han acceptat versionar diferents temes clàssics i interpretar-los com a cloenda de cada programa. “De manera tímida, perquè només són deu actuacions, volem generar arxiu”, explica el director, Jero Rodríguez. Serà només un minut i mig, el que duri l'actuació de la banda, i servirà de cirereta musical. Fins ara s'escollien gravacions d'un artista fix cada temporada interpretant el seu himne més emblemàtic: Juan Pardo i el seu Bravo por la música, Betty Missiego, la segona temporada, o José Vélez convidant a ballar un vals. Jero Rodríguez va destacar la bona disponibilitat dels músics, alguns seguidors del programa, quan se'ls va proposar la idea. Entre d'altres, hi participaran bandes com ara Love of Lesbian, Sílvia Pérez Cruz, Hidrogenesse, Joe Crepusculo amb Tomasito i Nacho Vegas. Es manté en incògnita la versió que farà cadascú.

És la principal novetat de la quarta temporada de Cachitos, que s'estrenarà la segona quinzena de setembre amb un total de deu episodis nous i dos especials, un dels quals el conformarà el muntatge de la cloenda final de tots els músics. Com a avançament musical dels nous episodis i afegint-se també a la programació especial que La 2 ha programat per al Dia Europeu de la Música, Cachitos de hierro y cromo proposa per a aquest vespre una edició dedicada a la rumba, amb especial presència de la rumba catalana, amb artistes com ara Gato Pérez, Los Amaya, El Pescadilla, Peret, Sabor de Gràcia, Albert Pla…

Sobre si l'arxiu de RTVE dóna encara per a més Cachitos , el director del programa destaca que hi ha material per a fins i tot una cinquena temporada però l'important és trobar les idees, que siguin originals, diferents, les quals funcionin com a guió d'un programa. En aquest sentit hi ha recerques més costoses que d'altres. Un exemple és l'episodi sobre metamúsica –cançons que parlin de la pròpia música, ja sigui d'instruments o de cantants– que es podrà veure a partir del setembre, i en el qual treballen des de fa un parell d'anys. Tot i no ser un programa amb vocació documental, hi haurà un episodi amb un fort component divulgatiu. És el Cachitos dedicat a sintonies i capçaleres televisives. “No volem punxar les sintonies i prou, sinó treure de l'anonimat compositors de bandes sonores que tothom coneix, com ara Augusto Algueró i Anton Garcia Abril, l'autor d'El hombre y la tierra.” En la mateixa línia de l'episodi dedicat al heavy, i tot i que el programa no es caracteritza per fer monogràfics d'un estil musical, en aquesta nova temporada s'emetrà una edició titulada Yeah Yeah, sobre la música ie-ie: “Serà un episodi de molt blanc i negre, però també amb moltes bandes de Barcelona com ara Los Sirex, Los Salvajes, Los Mustang…”, assenyala Jero Rodríguez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia