Comunicació

Els Emmy coronen Netflix

Encara que sembli mentida, la totpoderosa Netflix no havia guanyat mai els grans premis dels Emmy fins a aquesta 73a edició, que es va celebrar diumenge. I finalment ha aconseguit regnar gràcies a The Crown i Gambito de dama, amb les quals diumenge va aconseguir els guardons de millor sèrie dramàtica –i fins a onze guardons, molt dels quals interpretatius– i millor sèrie limitada (minisèrie), respectivament.

La sèrie històrica que gira al voltant de la casa reial britànica era una de les principals favorites i així es va confirmar. Per la seva banda, el drama d’escacs protagonitzat per Anya Taylor-Joy va arrabassar el premi a Mare of Easttown (HBO), que es va haver de conformar amb els interpretatius, amb una triomfadora Kate Winslet al capdavant.

Amb una indústria audiovisual abocada a l’streaming i als serveis digitals, que estan capgirant el lloc que fins ara ocupava la televisió tradicional, una altra plataforma com és Apple TV+, que no té ni dos anys de vida, també va reivindicar-se amb el guardó de millor comèdia pel bon rotllo que desprèn la futbolística Ted Lasso. L’ànima de la sèrie, el creador i protagonista Jason Sudeikis, va aconseguir el premi al millor actor d’una comèdia, i també van ser premiats els secundaris Hannah Waddingham i Brett Goldstein.

L’èxit de Ted Lasso no va eclipsar una altra de les comèdies de la temporada, Hacks, que va aconseguir l’Emmy de millor actriu (Jean Smart), millor direcció i millor guió. La creu d’aquesta edició, que va recuperar la presencialitat, se la va emportar Disney+, que es va quedar sense cap premi important tot i disposar de les poderoses The Mandalorian i Wandavision.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia