Comunicació

La Creu Roja exposa la nova iniciativa en favor de l'alimentació infantil

Josep Marquès, president de l'organització a Catalunya, presentarà l'Aliança Humanitària per l'Alimentació Infantil

El Punt Avui hi dóna suport

El govern espanyol ha presentat en els últims dies dades molt optimistes. Des de Madrid estant, asseguren que la crisi ja està quedant enrere, com si les xifres de l'atur no continuessin sent escandalosament elevades.

Des de les organitzacions humanitàries les coses es veuen de diferent manera i avisen que darrere dels números i les taxes que serveixen per construir estadístiques hi ha persones. Persones que ho estan passant molt malament i que, com queda recollit en les pàgines de Catalunya vol viure amb dignitat, que fa més d'un any que es publiquen a El Punt Avui, no demanen subsidis, sinó una feina.

Un dels grups que més malament ho estan passant, perquè a més no té mitjans per remeiar la seva situació, són els infants. I no es tracta, és clar, que no puguin tenir joguines ni anar-se'n de colònies, sinó que passen gana. Un fet impensable, només fa uns anys, en països com Catalunya o com Espanya.

Implicació de tots

La Creu Roja, tal com explicarà avui el seu president a Catalunya, Josep Marquès, està impulsant l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil.

Es tracta d'una iniciativa adreçada a tota la societat per afrontar de manera col·lectiva a l'actual situació d'emergència social que viu una part de la població infantil.

La Creu Roja ha detectat amb preocupació que la xifra de nens que passen gana està en constant augment i que resulta impossible atendre aquesta emergència amb els recursos actuals.

En dos anys s'ha duplicat el nombre d'infants atesos per la Creu Roja, tant del programa d'aliments com per la distribució de lots de suport social.

Josep Marquès explicarà detalladament aquesta campanya durant el programa L'illa de Robinson, dirigit i presentat per Eduard Berraondo. La intenció de la Creu Roja és impulsar una aliança de tots els agents socials i la ciutadania per dignificar les vides d'aquests infants i les seves famílies.

Aquesta aliança s'ha de concretar, per exemple, en més beques de menjador per als alumnes de primària i secundària, targetes de prepagament de suport alimentari a les famílies, lots d'alimentació infantil i berenars en espais d'educació i lleure de la Creu Roja Joventut.

Entrevista amb David Fernàndez (CUP)

Dins de les entrevistes inaugurals de la televisió d'El Punt Avui que fa el director, Xevi Xirgo, en aquesta ocasió tindrem al nostre plató David Fernàndez, un dels tres diputats que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) va obtenir en les últimes eleccions al Parlament de Catalunya.

La CUP és un fenomen emergent, però no es pot considerar nou, ja que el seu èxit electoral està fonamentada en una feina d'anys que va començar en l'àmbit local de moltes poblacions dels Països Catalans.

Xevi Xirgo entrevistarà David Fernàndez perquè parli d'aquesta organització, però també del moment polític actual i de com espera la CUP que sigui la futura Catalunya independent.

Anteriorment, Xevi Xirgo ha entrevistat el president del govern, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras. Està previst continuar aquest cicle amb altres polítics destacats de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia