cultura

Cinema

‘Destino', de la besaluenca Marta Juanola, guanya el Festival de Cine de Girona

El film va rebre els premis al millor curt català, la millor interpretació i la millor fotografia

‘Rumba Tres: de ida y vuelta', millor documental català

El Festival de Cinema de Girona va tancar ahir al vespre la 28a edició amb l'acte d'entrega de premis i un ampli palmarès en què destaca la pel·lícula Destino, de la realitzadora besaluenca Marta Juanola, que va rebre els premis al millor curt català, a la millor interpretació –Mariona Ribas i Núria Gago– i a la millor fotografia –Alberto López–, aquest últim guardó compartit ex aequo amb Carlos Essman, per Aïllament. El premi a la millor composició musical ha estat per a Donde caen las hojas, d'Alicia Albares.

En l'apartat de millor documental català, el primer premi ha estat per a Rumba Tres: de ida y vuelta, el film sobre el cèlebre grup de rumba tossenc, dirigit per Joan Capdevila i David Casademunt, amb una menció especial del jurat per a Mia Puig. Història d'un valent, de la periodista i realitzadora gironina Ester Bertran.

Pel que fa als curts internacionals, el premi a la millor pel·lícula s'ha atorgat a A l'ombra de la muntanya, una coproducció anglocatalana dirigida per la lleidatana Neith Sentís. La mateixa pel·lícula també ha rebut els guardons a la millor interpretació —Elise Solano–, a la millor fotografia –ex aequo amb Hind's dream (Qatar)– i a la millor composició musical, també compartint el premi amb El maquinador (Argentina). El premi al millor documental internacional ha estat per a Sound of Silence, de Thet Oo Maung (Myanmar).

En la secció Handicapped s'ha premiat Entends-moi, de Nicolas Coquet (Estat francès) i s'ha atorgat una menció especial a la producció gironina The Unseens, dirigida per Arturo Sánchez.

El jurat de la secció Experimental, que ha tingut la seva seu a la Fundació Valvi, ha lliurat el primer premi a la pel·lícula Migration, de Daphna Mero (Estats Units).

Videoclips i websèries

Entre els videoclips musicals que s'han pogut veure aquests dies a Moby Disk Records, s'ha concedit el primer premi a Can you decide, realizat per Lu Pullice, amb música de Jon Kenzie. En la secció de websèries, el primer premi ha estat per a Dos salaos en modo random, de Venga Monjas, el duet barceloní format per Xavi Daura i Esteban Navarro. Entre els tretze curts del Jewish Film Festival, a Girona s'ha entregat un premi especial a How to be alone, d'Erez Eisenstein (Israel).

El premi Costa Brava Inclusive Mobile Film s'ha donat a Acosta't, d'Oriol Pallàs Moré i Joan Marc Samsó Marina, amb un accèssit per a Inyectando Costa Brava, de Janina Fursa. En aquesta categoria també s'ha lliurat un premi de reconeixement per als menors de 16 anys, a Petit gran país, de Marina i Dúnia Mascort Güell, i un diploma de reconeixement per a Abrid los ojos, de Xavi Gámez García.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia