cultura

Donen un oli de Simó Gómez al Museu de Montserrat

És una de les obres més destacades del pintor barceloní i reforça la secció de pintura catalana del realisme del MDM

El Museu de Montserrat (MDM) ha rebut l'oli ¡Viva la Pepa!, del pintor barceloní Simó Gómez Polo (1845-1880), que ha donat la família de Jaume Domènech Trinchant. Aquesta obra, que ja es pot veure en l'exposició permanent del museu, és una de les darreres pintures de Simó Gómez, l'any 1879, a les acaballes de la seva vida, truncada quan tenia 35 anys a causa d'un atac epilèptic.

Segons ha explicat la direcció del Museu de Montserrat, amb aquest oli es consolida el discurs museogràfic del MDM i es reforça la secció dedicada a la pintura catalana del realisme. Després de trobar-se en mans privades durant anys, l'obra ¡Viva la Pepa!, de Simó Gómez, mestre i referent de tota una generació d'artistes, torna a ser visible als ulls del gran públic. El museu destaca que esdevé una prova més de la necessitat de recuperar i estudiar amb profunditat aquest període tan interessant i alhora tan poc tractat per la història de l'art.

Segons l'historiador de l'art Bernat Puigdollers, del MDM, aquesta és una de les obres més destacades de Simó Gómez: “Així ho afirmava en repetides ocasions Feliu Elias. És també una de les poques teles de gran format que va pintar l'autor i de les més complexes pel que fa a composició.”

Aquest oli ha passat per diverses mans fins que Jaume Domènech Trinchant el va adquirir l'any 1982 a la Sala Vayreda de Barcelona. Ara la família l'ha donat al Museu de Montserrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia