cultura

El FEC de Reus mostra enguany 150 curts

El Festival Europeu de Curtmetratges de Reus (FEC), que enguany arriba a la seva 19a edició, tindrà lloc entre els dies 29 de març i 2 d'abril i tindrà una sessió inaugural en què s'homenatjarà el curt Timecode, amb el lliurament d'un premi honorífic. El seu director, Juanjo Giménez, recollirà el guardó que es dedica al món del curtmetratge i tot el que representa. A més, aquest film també s'inclou en la secció Competició del FEC Festival 2017 i, per tant, podrà aspirar a un dels guardons de la competició europea d'enguany després de la seva nominació a l'Oscar.

El codirector del FEC Festival, Christian Inaraja, va explicar ahir que “ha costat Déu i ajuda” l'organització de la 19a edició perquè el festival creix i és més conegut. Enguany s'han rebut aproximadament 5.500 propostes, de les quals s'ha fet una tria de vint-i-cinc films de disset països diferents que aspiraran als premis de la competició. Tot i això, es projectaran vora 150 curtmetratges durant el festival.

Una altra novetat, enguany, és que es realitzaran cinc sessions competitives, per les quatre que s'havien dut a terme en edicions anteriors. Així mateix, la secció Panorama CAT es mantindrà en el concurs –es va introduir l'any passat– amb vuit curtmetratges de producció o direcció catalana i el patrocini de Vermuts Miró, una de les empreses que actua com a mecenes de la capitalitat cultural catalana que durant aquest any té Reus.

Altres sessions paral·leles són Panorama, amb una desena de films; Retrospectiva Euroshort, amb dues sessions i vuit films en total; Retrospectiva FEC, amb la selecció de cinc curts; Short Matters! EFA Awards, amb dues sessions i nou films; la sessió infantil; el Marató FEC, amb una selecció de sis curtmetratges, i la presentació dels microfilms.

Cadascuna de les seccions de competició tindrà el seu propi jurat. Enguany, s'introdueix també un jurat jove format per sis estudiants de centres acadèmics de la capital del Baix Camp. Tres seran alumnes de l'IES Gabriel Ferrater i els altres tres, de l'IES Salvador Vila-seca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia