cultura

música

La veu dels exiliats es farà sentir a Torroella de Montgrí

El Museu de la Mediterrània dedica les XII Trobades de Música Mediterrània a ‘Un mar d'exilis', per mostrar les veus i danses d'arreu de l'arc mediterrani

Tindrà lloc del 30 de març a l'1 d'abril

Històricament, la Mediterrània ha esdevingut una narració contínua de persones, d'intercanvi comercial i cultural. Malauradament, també s'ha convertit en un mar d'exili, un fenomen per desgràcia que contínua sent plenament vigent avui dia. Es dona la circumstància que, en aquest moviment humà, els qui fugen de casa seva, a més del poc equipatge que es poden endur, porten a sobre un llegat immaterial: la seva cultura, les músiques, les seves danses...

El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí ha cregut convenient dedicar les Trobades de Música Mediterrània, que aquest any celebren la dotzena edició, a un eix temàtic i no pas a un territori com feien fins ara. I en aquest canvi de rumb proposen el lema Un mar d'exilis com a nexe per portar veus, músiques i balls de la Mediterrània a casa nostra.

Les Trobades de Música, que tindran lloc els dies 30 i 31 de març i 1 d'abril, pretenen reivindicar la riquesa cultural i humana que aporta qualsevol persona que arriba a casa nostra havent abandonat tot el que tenia i, en aquest cas, centrant-se en músiques de països i cultures que viuen l'exili en primera persona, com és el cas de veus, músiques i danses palestines, gregues, sirianes...

En aquesta voluntat de renovació contínua, les Trobades també amplien les activitats formatives. D'aquesta manera, s'amplia l'oferta de tres a deu activitats, que giraran al voltant dels cants, els balls i els instruments d'exilis mediterranis. Per primera vegada s'hi introduiran també tallers de cultura popular catalana. Les activitats tindran una durada de dues hores, que permetrà l'accés a un nombre més elevat de persones i en què cada alumne podrà escollir un itinerari específic i personalitzat. Entre els professionals i professors que impartiran els tallers destaquen Gani Mirzo, Yannis Papaioannou, Ibrahim Keivo, Laida Tanco, Nabil Mansour, Ramon manent i Sanà Hussein.

Les Trobades no només es basen en la formació i, com ja és costum, aquestes s'escampen pels carrers. Des del dijous 30 de març i al llarg de tres dies hi haurà un gran nombre d'activitats paral·leles a diferents llocs de Torroella on es celebraran concerts, xerrades, conferències i l'Illa Cultural, el mercat cultural ubicat el dissabte a la plaça de la Vila, on tindran lloc activitats al llarg de tot el dia adreçades al públic familiar i que s'anunciaran més endavant.

Pel que fa als concerts, el primer es farà el divendres 31 de març (23.30 h), a La Sala, i serà a càrrec de Gani Mirzo & Ibrahim Keivo. I, el dissabte 1 d'abril, a l'Espai Ter actuaran la BGKO Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (21 h).

Portal de referència

El Museu de la Mediterrània ha obert el web específic de les Trobades de Música Mediterrània , on es pot consultar tota la informació actualitzada de les Trobades 2017. Alhora que s'ha iniciat la campanya de comunicació i temàtica de les Trobades 2017, també s'han obert les inscripcions als tallers formatius. Es recomana a les persones interessades consultar el nou format i la diversitat dels tallers formatius, al web podran consultar, dins l'aula de cançó, l'aula de dansa i l'aula d'instrument, tota la informació específica de cada taller i el currículum professional de cada formador.

LA XIFRA

10
activitats formatives per escollir, tallers de dues hores impartits per professionals de la Mediterrània.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà