cultura

festival musical

El Festival de Dixieland homenatja Ella Fitzgerald i les veus femenines

L'esdeveniment tindrà lloc del 4 al 9 d'abril a diferents escenaris i espais a l'aire lliure de Tarragona

També hi actuaran la nord-americana Tamar Korn i O'Sister

El Festival Internacional de Dixieland de Tarragona dedicarà la que serà la seva 23a edició a Ella Fitzgerald, coneguda com la Gran Dama del Jazz, en el centenari del seu naixement. El cartell del festival, que tindrà lloc del 4 al 9 d'abril, inclourà en diferents escenaris i espais a l'aire lliure concerts d'homenatge a la cantant més influent del jazz i la cançó americana, però el protagonisme serà, en general, per a les veus femenines: el 90% dels artistes que prendran part en el festival seran dones.

El concert inaugural (el dia 4, al teatre Tarragona) serà el primer dels quatre principals en homenatge a Fitzgerald. Anirà a càrrec de Saphie Wells & The Swing Cats, que obriran el festival al costat del grup de ball Swing Maniacs. El segon serà de Rita Payés i Joan Fort, que el dia 6 d'abril presentaran peces del cançoner que va popularitzar Ella Fitzgerald. Una altra de les veus destacades d'enguany serà la de Susana Sheiman i Crazi Trio, que el dia 8, a CaixaForum, oferiran un concert de petit format. I la quarta proposta, encarregada especialment per al festival, anirà a càrrec de La Cris, que revisarà el repertori que Fitzgerald i Louis Armstrong van enregistrar junts.

Però segons el director artístic, Kike Colmenar, en els sis dies de programa també destaquen les actuacions d'Andrea Motis, que portarà a Tarragona el seu recentment estrenat disc Emotional, i del grup O Sister i la cantant nord-americana Tamar Korn, que també presentaran els seus nous treballs. El gospel serà representat per una de les veus destacades de França, Rachel Ratsizafy, amb el grup Shakin'All. Altres artistes i bandes internacionals com Wax & Boogie i Rau Gelato compartiran cartell amb bandes locals de capçalera, com l'Small River Dixie, Tgn Swing i The Feos Experience.

LA DATA

04.04.17
És el dia
que començarà la 23a edició del Festival Internacional de Dixieland de Tarragona.

LA FRASE

Som conscients que hem de potenciar el festival, obrir-lo a altres gèneres i sortir de Tarragona
Josep Maria Prats
Regidor de Cultura

Un nou festival de teatre a l'estiu

El regidor de Cultura de Tarragona, Josep Maria Prats, va anunciar ahir durant la presentació del cartell del Dixieland una nova proposta per a l'estiu a Tarragona: el Festival Internacional de Teatre, que substituirà el Festival d'Estiu. Tot i que no concretarà el programa fins a la setmana vinent, si que va avançar que serà “un festival de petits formats, aprofitant els racons de Tarragona”, i que neix amb la voluntat “d'atraure públic de fora i de ser internacional”. “Hem de concentrar esforços en la cultura de qualitat, no en grans efemèrides”, va dir. Per ell, aquesta proposta serà, juntament amb el Festival de Dixieland, la gran aposta de la regidoria, als quals destinarà més recursos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga