cultura

Focs biodegradables i més premis en el concurs de Blanes

Les pirotècnies que participin en el Concurs Internacional de Focs d'Artifici hauran de certificar que el material que llancin en els focs aquàtics no malmeti el fons marí ni l'entorn de Sa Palomera

L'Ajuntament de Blanes continua la seva clara aposta per potenciar el Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava i, en aquesta línia, ja ha avançat que aquest any hi haurà un segon premi i que, en els focs aquàtics, el material que disparin les pirotècnies haurà de ser biodegradable. Aquestes seran les dues principals novetats del concurs, que arribarà aquest estiu a la 47a edició.

El primer premi té una dotació de 6.000 euros, mentre que l'empresa que obtingui el segon lloc, per primer cop en la història del concurs, s'endurà 2.000 euros. Malgrat tot, el pressupost dedicat al concurs no augmenta respecte de l'any passat. Puja a 126.000 euros, dels quals 95.0000 corresponen als pagaments a les empreses participants i, la resta, a despeses d'organització, premis i trofeus. D'altra banda, per tal de tenir cada any uns focs més respectuosos amb el medi ambient, s'ha introduït com a requisit que les empreses que participin en el concurs hagin de certificar que, en la part de l'espectacle que es dedica als focs aquàtics, el material que disparin sigui biodegradable. D'aquesta manera, es contribuirà a tenir més cura de l'espai de Sa Palomera, d'on es llancen, així com de l'entorn marí. Per segon any consecutiu, la duració del concurs serà de cinc dies: del dissabte 22 al dimecres 26 de juliol, coincidint amb el darrer dia amb la jornada central de la festa major de Blanes, la festivitat de Santa Anna. Els castells de focs que han d'oferir les empreses participants han de ser aeris i aquàtics, i han de fer destacar l'escenari natural de l'entorn de Sa Palomera. Els focs cal disparar-los obligatòriament en dues direccions: a l'est i a l'oest de la roca, per a una visibilitat òptima.

LA DATA

22.07.2017
És el dia
que començarà el concurs de focs, que s'allargarà fins al dia 26.

19.000 euros per cada espectacle

El termini per presentar ofertes per participar en el concurs s'acaba a la fi d'aquest mes. Les cinc empreses seleccionades rebran cadascuna 19.000 euros per fer el seu espectacle. A banda dels dos primers premis, un altre dels incentius és que es convidarà automàticament la pirotècnica guanyadora a participar l'any vinent en el concurs blanenc, i, a més, farà l'espectacle de cloenda de les Festes de Sant Narcís de Girona i el del 26 de juliol del 2018 coincidint amb les festes de Santa Cristina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia