cultura

festival musical

El Festival de Pasqua es consolida com a referent de la música clàssica

La setena edició del certamen de Cervera aconsegueix atraure uns 2.000 espectadors

Més produccions pròpies i recuperar repertori, fites de futur

El Festival de Pasqua de Cervera s'ha consolidat com un dels aparadors més importants de la música clàssica catalana. Quan encara no hi ha dades definitives, es calcula que uns 2.000 espectadors han passat pel certamen que ahir va posar punt i final fent sonar una de les joies musicals de la Segarra: l'orgue de l'església de Sant Agustí, construït per Francisco Tepatti l'any 1895, que va tocar Miquel González acompanyat de la soprano Marta Mathéu. Tant l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, com el director del festival, Josep Maria Sauret, van fer ahir un balanç “satisfactori i optimista” tant per la resposta del públic com per la dels artistes. En total, s'han ofert des del 6 d'abril 11 produccions i 19 concerts en vuit espais diferents, i hi han participat 220 intèrprets.

Sauret, que enguany s'ha estrenat en el càrrec, apunta que entre els objectius que es marca amb vista a properes edicions hi ha, a part de continuar conquerint nous públics, apostar per creacions pensades expressament pel festival per donar projecció a la cita i recuperar repertori desconegut de la música clàssica catalana. El programa d'enguany ha inclòs com a concerts més destacats l'homenatge a Beethoven de l'orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida o les actuacions de la soprano i arpista Arianna Savall, filla de Jordi Savall, al capdavant de l'Hirundo Maris Trio, al costat del seu marit, el tenor noruec Petter U. Johansen, i Miquel Àngel Cordero al contrabaix; i la polifònica de Puig-reig, una de les formacions corals més prestigioses de Catalunya, que va tenir molts aplaudiments.

Amb un pressupost de 78.000 euros, el tret de sortida el va fer, el 6 d'abril, la companyia Vaivé, amb Brodas Bros, i una proposta que combinava la música tradicional i la dansa contemporània, com ara el hip-hop. Una actuació que va aplegar més de 800 escolars de diferents centres educatius de la Segarra i que van omplir el Gran Teatre de la Passió. El Paranimf de la Universitat de Cervera va rebre una de les produccions pròpies del festival: el concert Les noves veus corals, per part del cor infantil Amics de la Unió i els cors del Conservatori de Cervera.

Recta final amb maridatge de jazz i vins

Una de les propostes més especials i singulars del Festival de Pascua de Cervera, que enguany ha celebrat la setena edició, va ser la que es va viure dissabte a la nit a l'Auditori Municipal. Una proposta musical amb un maridatge de jazz i vins en què el reconegut pianista Ignasi Terraza va posar música als vins que es van poder degustar a través de les recomanacions de l'expert sommelier Jordi Martínez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls