cultura

teatre

Aliança teatral entre les ciutats de Tarragona, Reus i Valls

Han coproduït amb la Sala Trono i la Villarroel de Barcelona l'obra ‘Els tres aniversaris', amb direcció de Jordi Prat i Coll i un potent repartiment d'actors

S'estrenarà el 28 al Metropol i després passarà per Reus, Valls i Barcelona

Encara que històricament ha estat difícil, sobretot en altres àmbits més enllà del cultural, les tres ciutats principals del Camp de Tarragona, Tarragona, Reus i Valls, han aconseguit aliar-se i coproduir un muntatge teatral amb la Sala Trono de Tarragona i la Villarroel de Barcelona, amb la col·laboració també del Teatre de Salt. Es tracta de l'obra Els tres aniversaris, amb direcció del gironí Jordi Prat i Coll, que s'estrenarà el 28 d'abril al Metropol de Tarragona, el 29 al Principal de Valls i l'endemà al Bartrina de Reus. Del 5 de maig a l'11 de juny farà estada a la Villarroel i posteriorment es podrà veure en altres teatres.

El repartiment el formen Anna Alarcón, Rosa Boladeras, Miranda Gas, Victòria Pagès, Albert Triola i Joan Negrié, director de la companyia tarragonina i impulsor d'aquest muntatge. Els tres aniversaris és un text traduït per primera vegada al català de la dramaturga alemanya Rebekka Kricheldorf, que fa una reflexió sobre el pessimisme i la incomunicació al voltant del nucli familiar i l'amistat. Arrenca amb la celebració de l'aniversari de la protagonista, la Irina, que acaba sent un fracàs, igual que les dels dos anys següents. Una excusa que serveix a l'autora per mostrar “que una generació que ho té tot per ser feliç és la que registra més suïcidis i insatisfacció”, va explicar ahir el director, Jordi Prat. Per ell, l'obra “beu sense cap dubte” de Les tres germanes, d'Anton Txékhov, tot i que “no passa res si l'espectador no coneix Txékhov”.

Serà el primer cop que l'obra d'aquesta autora serà representada en escenaris catalans i de l'Estat. Joan Negrié va explicar ahir que la va descobrir fa quatre anys en una lectura que se'n va fer a Roma: “Me'n vaig enamorar, i li vaig proposar a l'autora de traduir-la i posar-la sobre l'escenari.” El director de la Trono va iniciar llavors els contactes amb els principals ajuntaments del territori per sumar complicitats i fer gran aquesta producció.

LA DATA

28.4.2017
és el dia
de l'estrena al Metropol de Tarragona. El mateix cap de setmana es veurà a Reus i a Valls.

LA FRASE

Hem ajuntat forces del territori per poder coproduir aquesta obra, que té un text molt potent
Joan Negrié
Director de la Sala Trono

Una producció que capgira el calendari

Els tres aniversaris és un projecte que neix des del territori i capgira allò que és habitual. En aquest cas, l'obra s'estrenarà a comarques i després farà estada a la capital catalana. “Al revés del que passa normalment”, va destacar el regidor de Cultura de Valls, Marc Ayala, acompanyat dels de Tarragona (Josep Maria Prats) i Reus (Montse Caelles). Tots tres regidors van destacar la col·laboració cultural entre les ciutats que representen, que no es donava des de la desaparició del Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER), un centre descentralitzat pioner a Catalunya que va néixer el 2005 i va durar set anys. “Segur que hi haurà més oportunitats de col·laborar entre les tres ciutats; en arts escèniques o en altres àmbits”, apuntava Caelles. Per Prats, la nova coproducció “és un projecte de territori que transcendeix les nostres comarques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA