cultura

festival de poesia

Dylan, Cohen i Ginsberg, ‘convidats' al Domini Màgic

Des d'avui fins diumenge el festival dedicat a Vinyoli inclou una quinzena d'actes amb el protagonisme de la paraula dita i cantada

En destaca una exposició de ‘galls', obra de Marçal Morell

El Festival Domini Màgic de Poesia , que se celebra a Santa Coloma de Farners, arriba a la quarta edició i des d'avui fins diumenge ha organitzat una quinzena d'actes amb el protagonisme de la paraula dita i cantada. I és clar, amb la figura de Joan Vinyoli com a eix vertebrador. Com és habitual, l'entorn natural que ofereix el parc de Sant Salvador, la Casa de la Paraula i l'Auditori municipal són els llocs que acolliran els versos dels poetes vinguts de diversos indrets del país.

D'aquesta sèrie d'actes, que arrenquen avui ja des de bon matí (9.45 h), amb un espectacle de poesia per a escolars amb Mireia Zamora i Toni Xuclà, en destaquen propostes de poesia i teatre, un recital musicat de poesia i els habituals itineraris i lectures poètiques en diversos espais de la ciutat. Cal remarcar en aquesta edició la participació del poeta Lluís Solà (dissabte, a les 18.30 h); de la poetessa Mònica de Dalmau, guanyadora del primer premi Carles Hac Mor de poesia subversiva de Juneda (dissabte a les 13 h); Pepa Úbeda, traductora d'Allen Ginsberg, recitant aquest autor beat (dissabte a les 17 h) i els seus poemes (a les 19.30 h) juntament amb M. Antònia Massanet i Víctor Obiols, i Jordi Mas, que participarà en una breu caminada pel Rocar fins a la Miranda (diumenge, a les 10 h). Toni Xuclà, Mireia Zamora, Anna Lorita i Jesús Torrent són altres poetes que participaran en els actes d'aquest intens programa.

Pel que fa a la música, també es farà sentir, amb actes com ara el que tindrà lloc al bar Sport (dissabte, a les 23 h), amb una jam poeticomusical centrada en Dylan i Cohen. També amb l'acte que es clourà diumenge, dia 23, amb el concert gratuït que oferirà Cris Juanico a les dotze del migdia als patis de la Casa de la Paraula. El cantautor menorquí presentarà el seu darrer disc, Una nit f(a)usta.

Durant tot el festival es podrà visitar l'exposició Galls per a Joan Vinyoli, de l'artista local Marçal Morell Torra, autor del cartell d'aquesta edició, en què una composició de galls evoca la col·lecció de figures de ceràmica amb la representació d'aquest animal que feia Joan Vinyoli, algunes de les quals s'exposen de manera permanent a l'Espai Vinyoli de la Casa de la Paraula.

El festival Domini Màgic de Poesia l'organitzen conjuntament l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporània de la Universitat de Girona, i té el suport de la Diputació de Girona.

LES DATES

1984
Joan Vinyoli publica ‘Domini màgic' a l'editorial Empúries, el seu penúltim llibre, l'any que va morir.
1922
Joan Vinyoli comença a passar els estius de la seva infantesa a Santa Coloma de Farners, fins al 1935.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE