cultura

música

novetat discogràfica

Mazoni a seques

Jaume Pla estrena avui a la Bisbal d'Empordà ‘Carn, os i tot inclòs', un disc fet només amb guitarra i veu

Només un any després de 7 songs for an endless night, el seu segon disc cantat en anglès, Mazoni recupera el català a Carn, os i tot inclòs (Bankrobber), un treball enregistrat amb l'únic suport de la seva guitarra acústica i la veu de Judit Neddermann en tres cançons. Jaume Pla el presentarà avui a la sala L'Alternativa de la Bisbal d'Empordà (poble on va néixer l'any 1977) i, el 25 de maig, al Barts Club de Barcelona, convidat pel Festival Guitar BCN. “Escoltant els meus discos anteriors m'adonava que els únics peròs els tenia amb la producció i els arranjaments, però molt poques vegades amb les cançons”, confessa. “Penso que, si sóc alguna cosa, és escriptor de cançons, així que m'he proposat fer un disc que ho posés en relleu.”

No sorprèn, doncs, que moltes de les cançons de Carn, os i tot inclòs (el disc que més recorda Neil Young, ídol seu, de tots els que ha fet) estiguin marcades per una certa voluntat de “reafirmació personal”. “Al meu voltant hi veig músics molt còmodes amb allò que s'espera d'ells, però, a mi, els artistes que més m'agraden són els que també la caguen, ja que això forma part d'aquelles coses que donen solidesa a una carrera. L'autoafirmació, o la resistència, són per mi conceptes ben positius.”

Enemic declarat de les rutines, i erigit en un dels personatges més imprevisibles del rock a Catalunya, Mazoni admet que atrevir-se a fer un disc tan despullat com aquest, el vuitè que publica de llarga durada, va lligat a la veterania. “M'han preguntat si no em fa por”, reconeix. “I alguns amics músics m'han dit que és la mena de disc que els agradaria fer però que encara no s'hi atreveixen. El cas, però, és que l'impuls era massa fort per evitar-lo.” Un impuls, també, que l'obliga a relativitzar el desconcert que hagin pogut ocasionar en els seus seguidors les seves darreres decisions artístiques. “Hi he reflexionat molt, i tant. I entenc que pugui estressar una mica a algú que hagi decidit seguir-me, però igual que hi ha músics que opten per una línia continuista, jo estic fet d'aquesta manera. No miro de ser rebel ni de posar ningú a prova.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia