Lletres

cultura

premis

Joan-Lluís Lluís, Mireia Vidal-Conte, Jordi Lara i Gabriel Janer Manila, guardonats amb els Premis Crítica Serra d'Or 2017

L'escriptor de Perpinyà i col·laborador habitual d'El Punt Avui rep el premi de Novel·la per l'obra ‘El Navegant'

L'obra El Navegant, de l'escriptor de Perpinyà i col·laborador habitual del setmanari Presència i del diari El Punt Avui Joan-Lluís Lluís, ha estat guardonada amb el Premi Crítica Serra d'Or de Novel·la 2017. En l'apartat de Literatura i Assaig també han estat premiats Ouse, de Mireia Vidal-Conte, que ha rebut el Premi Crítica Serra d'Or de Poesia 2017 i Jordi Lara, amb el Premi Crítica Serra d'Or de Narració 2017 per Mística Conilla.

Gabriel Janer Manila ha estat guardonat amb el Premi Crítica Serra d'Or de Memòries 2017 per Ha nevat sobre Yesterday; i Xavier Montoliu Pauli el Premi Crítica Serra d'Or de Traducció 2017 per l'obra Per què ens estimem les dones de Mircea Cârtârescu.

En la categoria de Teatre, el Premi Crítica Serra d'Or de Teatre 2017 al text de teatre català, donat a conèixer per l'estrena o l'edició, és per a l'obra hISTÒRIA, de Jan Vilanova Claudín; el Premi Crítica Serra d'Or de Teatre 2017 a l'espectacle teatral és per a Claudia de La Conquesta del Pol Sud, dirigida per Carles Fernández Giua; i el Premi Crítica Serra d'Or de Teatre 2017 a l'aportació més interessant és per a Barcelona Playwrights per la idea i la direcció de De Damasc a Idomeni.

Pel que fa a l'apartat de Recerca, Francesc Montero ha guanyat el Premi Crítica Serra d'Or de Recerca (Humanitats) 2017 per Manuel Brunet. El periodisme d'idees a l'ull de l'huracà; Josep Pla i Carrera ha obtingut el Premi Crítica Serra d'Or de Recerca (Altres Ciències) 2017 per Història de la Matemàtica: Egipte i Mesopotàmia; i Història de la Matemàtica: Grècia I; mentre que Tilbert Dídac Stegmann ha guanyat el Premi Crítica Serra d'Or de Catalanística 2017 per El plaer de llegir literatura catalana.

Finalment, en l'apartat de Literatura Infantil i Juvenil, el Premi Crítica Serra d'Or Infantil 2017 és per a l'obra Els fantasmes no truquen a la porta, amb text d'Eulàlia Canal i il·lustració de Rocío Bonilla; el Premi Crítica Serra d'Or Juvenil (Creació) 2017 és per a La mèdium, de Silvestre Vilaplana; mentre que el Premi Crítica Serra d'Or Juvenil (Coneixements) 2017 és per a La Mia es fa gran, amb text de Mònica Peitx i il·lustració de Cristina Losantos.

L'Espai Endesa, allotjat en un edifici inaugurat el 1897, que és una excel·lent mostra del Modernisme industrial català i que està catalogat com a Patrimoni Històric de la ciutat, ha acollit la 51a edició dels Premis Crítica Serra d'Or, que ha presidit el P. Abat Josep M. Soler. Les obres premiades corresponen a les més destacades de les publicades l'any 2016, i sense que s'hagin presentat a concurs.

Cal recordar que els Premis Crítica Serra d'Or no tenen dotació econòmica i consisteixen essencialment en la proclamació del veredicte i en el lliurament d'una serreta d'or, de solapa, que representa la distinció, a càrrec del director de Publicacions de l'Abadia de Montserrat (PAMSA), i de la revista Serra d'Or, P. Josep Massot i Muntaner.

El jurat dels Premis Crítica Serra d'Or 2017, en l'apartat de Literatura i Assaig, ha estat format per Àlex Broch, Lluïsa Julià, Marta Nadal, Vinyet Panyella i Josep M. Ripoll. En l'apartat de Recerca l'han compost: Jaume Aulet, Manuel Jorba, Santiago Riera i Tuèbols, Joandomènec Ros i Francesc Vilanova. Joan-Anton Benach, Francesc Massip, Juan Carlos Olivares, Anna Pérez Pagès i Marta Monedero han constituït el jurat de Teatre. Mentre que el de Literatura infantil i juvenil, també per encàrrec de Serra d'Or, l'han format Mònica Baró, Montse Ginesta, Teresa Mañà, Joan Portell i Núria Ventura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia