Música

Les sirenes de Nits de Clàssica canten per seduir el públic

El festival, que tindrà lloc del 27 de juny al 23 de juliol, porta grans músics als escenaris del Barri Vell

El Museu d'Art s'hi incorpora com a seu de les actuacions musicals

Amb la imatge d'una de les sirenes de Michael Dweck presidint aquest any el cartell del Nits de Clàssica, el festival gironí sembla voler donar la volta al mite i reclamar que el públic, tant l'amant de la música com el nou espectador, es deixi seduir per la crida i el cant d'aquelles criatures llegendàries. I, anunciada la programació, serà complicat que s'hi resisteixi.

El F estival Nits de Clàssica ho té tot a punt un any més, i ja són sis edicions, per transformar del 27 de juny al 23 de juliol la ciutat de Girona amb l'entorn patrimonial privilegiat del Barri Vell com a epicentre i rebre grans figures i també joves promeses de la clàssica. Tot està encarat per oferir “experiències completes i sensorials: una invitació a pensar, sentir, escoltar”, com diu el seu director artístic, Víctor García de Gomar.

Els principals encarregats de completar l'encanteri són els artistes que actuaran en els 14 concerts programats. Per començar, encetaran les grans cites musicals el baríton Benjamin Appl i el pianista James Baillieu (27 de juny) interpretant La bella molinera, de Schubert. A continuació, i també com a únics concerts a l'Estat, hi desfilaran un reguitzell de figures tan imprescindibles com Jean-Guihen Queyras & Alexandre Tharaud, que actuaran al claustre de la catedral (30 de juny); el tenor Reinoud van Mechelen, que oficiarà un programa dedicat a Bach a la nau de la catedral; Rolf Lislevand oferirà amb la seva tiorba un recital hipnòtic i delicat a l'entorn del claustre del monestir de Sant Daniel (4 de juliol); i els germans Lucas i Arthur Jussen debutaran a l'Estat amb un sorprenent recital a 4 mans.

Una altra cita obligada és el concert que cada any ofereix la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), que en aquesta ocasió, sota la batuta de Manel Valdivieso, interpretarà la Simfonia núm. 3 de Mahler (9 juliol). Mozart i Beethoven també sonaran a través del quintet amb instruments d'època de l'Ensemble Diagloghi (11 de juliol) i l'aclamada violinista Isabelle Faust i Alexandre Melnikov amb una doble sessió amb la integral de sonates de Mozart (13 i 14 de juliol). Françoise Lazarevitch retrà homenatge a Telemann en el 250è aniversari de la seva mort (16 de juliol). I entre els caps de cartell destaca la presència de Marc Minkowski amb Les Musiciens de Louvre, després que l'any passat va haver de suspendre el concert. I en la recta final, el contratenor Xavier Sabata tornarà amb una proposta original en què actuarà al mateix concert en tres escenaris diferents (19 de juliol); l'arpista José A. Domené, al Museu d'Art (21 de juliol), i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines clouran el cicle (23 de juliol).

Un festival amb experiències

Nits de Clàssica, amb la seva voluntat d'oferir al públic experiències “completes i sensorials”, ha organitzat novament l'activitat El guia musical, les trobades prèvies en què mitja hora abans del concert s'ofereixen xerrades introductòries per facilitar la comprensió del concert, del repertori i els intèrprets. S'ha ampliat a tots els concerts. Per poder arribar a un públic més ampli i més jove, es torna també a posar en disposició d'instagramers, piuladors o blocaires seients en zones especials (Nits 4G) perquè puguin compartir l'experiència amb els seus seguidors. El Seient Sorpresa dona la possibilitat d'assistir a determinats concerts a un preu més econòmic, sense conèixer la ubicació del seient, però amb la garantia d'una bona ubicació. I el Preu Emocional és l'import segons l'experiència obtinguda. Les entrades ja són a la venda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE