Música

Cultura

El promotor de l’Acústica assegura el present, però no el futur del festival

La incertesa que comporta la renovació anual del festival, que l’any passat va batre rècords de públic, altera la programació estatal i internacional

L’Acústica de Figueres va celebrar l’any passat la millor edició, que es va tancar, a més, amb rècord de públic amb una estimació d’una assistència de 100.000 espectadors. Tot indica, doncs, que Xavier Pascual, el promotor d’aquest festival considerat estratègic per a la ciutat, no podria estar més content. Doncs no. I és que el canvi de la normativa a l’hora de firmar el conveni que garanteix finançament municipal (que ascendeix a 240.000 euros per a l’Acústica i l’Acustiqueta d’un pressupost total de 600.000 euros) es va signar tot just ahir mateix, durant l’acte de presentació de les dates de celebració d’aquesta nova edició, que tindrà lloc del 31 d’agost al 3 de setembre.

Entre les novetats més destacades hi ha l’ampliació de vuit escenaris a nou, ara amb la plaça de la Palmera destinada a celebrar-hi concerts de mitjà format, fet que permetrà repartir més el públic assistent al festival .

Pel que fa a la programació, Xavier Pascual ha avançat que s’anunciarà el mes que ve, però és precisament aquesta incertesa financera –en aquesta ocasió no han tingut la seguretat que els concerts es podrien celebrar fins a l’abril– el que ha endarrerit tot el procés de confecció de les actuacions, afectant sobretot la contractació d’artistes internacionals i nacionals. Sense concretar encara cap nom, Pascual insisteix que la solvència de l’Acústica fins ara ha permès que moltes formacions nacionals els hagin fet confiança reservant les dates per a possibles actuacions. Ara, amb la signatura del conveni anual, a partir de dilluns rubricaran els contractes en ferm.

“Ara, sí; sempre, no”

En declaracions a aquest diari, Xavier Pascual subratlla que ahir es va presentar “l’ara” de l’Acústica, però no “el sempre”. Com bé remarca, el pròxim 4 de setembre, en la cloenda de la pròxima edició del festival, “s’acaba novament el conveni”: “Això ens fa menys competitius a l’hora de contractar per l’any vinent.” Per això demana als grups polítics crear una taula de treball urgent per mirar com encarar el futur i sobretot buscar una solució per al manteniment dels tres festivals estratègics de Figueres (Festival Internacional del Circ, Festival Còmic i Acústica).

L’impulsor del festival musical exigeix “garanties”: “Si no, no podrem garantir celebrar-lo tal com hem fet fins ara.” Un model que ha creat una “marca pròpia” i que “no tindria sentit a cap altre lloc que no fos Figueres”, i per això “no descarta deixar de fer una edició si no es té garantit, confirmat i assegurat per conveni. I hi ha fórmules”, conclou.

LA XIFRA

100.000
espectadors van assistir a la 15a edició de l’Acústica i els seus 40 concerts programats en diferents espais


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Pol Wagner crea el seu tercer disc amb intel·ligència artificial

girona
girona

Enyorat Joan Domènech

girona
exposició

Al fons del mar, al centre de la Terra i a la lluna amb Jules Verne

barcelona
música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

girona
TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona