Música

Toti Soler farà balanç de 50 anys de carrera, a Peralada

El guitarrista, acompanyat per Gemma Humet, obrirà el 9 de juliol la 22a edició del cicle de concerts del claustre de Sant Domènec

Montserrat Carulla actuarà com a rapsoda el 4 d’agost

El cicle de concerts de Sant Domènec que organitza l’Ajuntament de Peralada amb el festival de música Castell de Peralada, oferirà un total de vuit concerts aquest estiu. La programació començarà el 9 de juliol a l’auditori del claustre amb l’espectacle Més de 50 anys, amb el Toti Soler Trio i Gemma Humet, que faran un repàs d’alguns dels millors temes que el guitarrista ha escrit durant més de mig segle de carrera musical al peu del canó dalt dels escenaris.

La pianista murciana Carolina Santiago, que està enllestint els seus estudis al Conservatori del Liceu, demostrarà les seves habilitats amb un programa clàssic el 14 de juliol a l’auditori del claustre, el mateix escenari on el dissabte 22 de juliol actuarà la coral de Peralada i la coral d’Espolla, amb un repertori de cançons populars, sardanes i cants religiosos.

Les havaneres prendran el relleu el 27 de juliol amb el grup Port Bo oferint un repertori dels vells cantaires de Calella de Palafrugell. L’actriu Montserrat Carulla, ja retirada dels escenaris teatrals, tornarà a escena com a rapsoda en l’espectacle La música i les paraules, amb acompanyament musical, el 4 d’agost.

La clàssica tornarà a tenir el protagonisme amb l’actuació del Trio Acokan i alumnes del Conservatori Superior de Música del Liceu, que interpretaran obres de Txaikovski i Brahms. El pianista García Morante, per la seva banda, oferirà un recital de tankes i cançons populars japoneses el 9 d’agost, amb la soprano Yrene Martínez i el tenor Salvador Parrón com a veus, en homenatge a Madame Butterfly, òpera de producció pròpia del Festival Internacional Castell de Peralada que s’estrenarà en aquesta edició del Festival de Peralada.

I finalment, el jazz arribarà el 18 d’agost amb la Berta Sala Quartet, quatre músics del Conservatori de Música del Liceu.

Tots els concerts són gratuïts excepte el de Toti Soler i el de Montserrat Carulla, que és a tres euros.

En les seves respectives intervencions en la presentació del cicle que va tenir lloc dimecres passat, Abigaïl Prat, directora del Cicle i Rosa Cortada, regidora de Cultura de Peralada, van remarcar el lema de la marca “Peralada, vila de música i cultura”. Un acte que va tenir la participació d’Oriol Aguilà, director del Festival Castell de Peralada, que va fer un repàs de la programació del 31è aniversari del Festival de Peralada.

LA DATA

1965
any en què va començar a tocar Toti Soler –aleshores el baix elèctric–, quan tenia 15 anys, amb Els Xerracs


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia