Lletres

Desacceleració

Amsterdam, segell editorial dins de Som Ara Llibres, compleix el desè aniversari amb intencions de canvi

Amsterdam ha publicat en deu anys 151 títols, 57% de traduccions i 43% d’originals

Amsterdam, dedicada a la ficció en català, va néixer el 2007, es podria dir que un any abans de començar la crisi econòmica. Depèn del grup, en règim de cooperativa, Som Ara Llibres, del qual hi pengen els segells Ara Llibres (no-ficció), Now Books (castellà), Ara Mini (butxaca) i recentment han adquirit la Bernat Metge (amb l’editor Raül Garrigasait).

Al novembre va entrar un nou director editorial, Joan Carles Girbés i, fa tres setmanes, un nou editor, Miquel Adam, que s’afegeixen a l’equip ja establert. “Entre els canvis hi ha un redisseny per unificar elements de les cobertes, a més de tipografies i formats”, explica Girbés, per a qui “el que guia i guiarà aquesta aventura editorial és seduir molts lectors”. Com? “Apostant per treballar més les edicions, triant el que publiquem amb cura, dedicant a la promoció tant com calgui en cada llibre... I tot plegat fa que reduïm les publicacions del grup. L’any passat van ser 62 títols, aquest hem baixat a 50, i volem baixar encara més”. Adam hi afegeix que “no és fàcil aixecar el peu de l’accelerador, però es tracta de fer una revolució tranquil·la, aprenent dels errors i els encerts dels darrers deu anys i no tenir pressa per publicar”.

“Volem publicar llibres que no funcionin només com a novetat, que també siguin de fons i, d’aquesta manera, evitar la tendència que fa que al febrer considerem mort un llibre publicat el novembre anterior perquè «és de l’any passat»”, afirma Girbés.

Amsterdam ha publicat en deu anys 151 títols (57% de traduccions i 43% d’autors catalans) i per celebrar l’aniversari han fet una tria i la corresponent reedició de deu títols emblemàtics, com ara Brooklyn, de Colm Tóibín, Una benedicció, de Toni Morrison, Un cel de plom, de Carme Martí (de la qual publiquen a la tardor El camí de les aigües), Bioko, de Marc Pastor, i Cent contes morals, de Joan Barril. Al setembre, durant la Setmana del Llibre en Català, prometen més novetats, homenatges i celebracions. Hi estarem ben atents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda