Teatre

Cultura

Tota una vida dalt de l’escenari

Antoni Anglada, de 84 anys i amb una llarga vinculació al món del teatre, protagonitza l’obra ‘El malalt imaginari’, de Molière, a Manlleu

“Amb el Teatre Centre he fet de tot: actuar, dirigir, fer escenografies...”

L’obra de teatre de la festa major de Manlleu d’enguany és especial. Produïda per l’associació manlleuenca Teatre Centre –una de les institucions teatrals amb més tradició de Catalunya–, Josep Colomer dirigeix una adaptació d’El malalt imaginari de Molière amb un protagonista ben destacat. Es tracta d’Antoni Anglada, que als 84 anys tornarà a ser l’actor principal d’una obra. “Pràcticament tota la vida he estat vinculat al teatre de Manlleu i al Teatre Centre. No només fent d’actor sinó realitzant diverses tasques com dirigir, muntar escenografies, col·laborant, etc...”, recorda Anglada, història viva de l’escena manlleuenca.

Còmode en la comèdia

Antoni Anglada recorda els seus inicis a través d’obres com L’infern de pedra, “en què només hi actuaven homes”, les representacions de la Passió a Manlleu –“venia gent de tota la comarca i va agafar molta anomenada als anys quaranta”–, o la primera interpretació en què va assumir un paper de protagonista: “Era La Rosabel de les trenes d’or de Folch i Torres i allò em va motivar molt.” Anglada explica que es troba “més còmode en els papers còmics que no pas fent de dolent”.

Sobre El malalt imaginari, remarca que és una peça teatral d’actualitat malgrat ser escrita al segle XVII: “En la societat actual hi ha molta gent amb la mateixa tendència hipocondríaca que l’Argan.” En l’obra hi participen una vintena d’actors de totes les edats i després de l’estrena de divendres passat es podrà tornar a veure aquest dimarts, dia central de la festa major, a les 21.30 h a l’Espai Rusiñol de Manlleu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia