Teatre

cinema i teatre

Neix a Girona un nou centre d’estudis de cinema i teatre

Actor’s és la branca formativa de JK Produccions, la productora de Judit Hierro i Kim Planella, i té la seu a l’edifici Fòrum del carrer Albereda

Iniciarà les classes el 2 d’octubre i té més de 25 inscrits

La productora gironina JK Produccions, impulsada per Judit Hierro i Kim Planella, ha desenvolupat fins ara diversos projectes com ara “produccions teatrals de gran format i realitzacions cinematogràfiques” i també “el desenvolupament i creació del primer videojoc 100% en imatge real, Sefirot, els misteris de Girona”. I ara JK Produccions posa en marxa la seva branca formativa: el nou centre d’estudis superiors i arts escèniques Actor’s, que obrirà oficialment les portes dilluns a l’edifici Fòrum de Girona (c/ Albereda, 3-5), en unes instal·lacions que ocupen uns 500 metres quadrats repartits entre dues plantes. Les classes començaran el 2 d’octubre, i en aquests moments Planella i Hierro estan entrevistant els possibles alumnes, perquè els estudis que oferiran tindran “un nivell molt professional” i per això volen “que els alumnes treballin des del primer dia en produccions reals de teatre i cinema, sense necessitat de provar sort en càstings”, segons Planella. En aquest moments, Actor’s ja té més de 25 alumnes inscrits. Per obtenir més informació, hi ha el web Actorsgirona.cat .

Actor’s ofereix als seus alumnes “dos camins diferents”: els estudis de classe A, “en què l’estudiant podrà realitzar de manera completa tots els seus estudis d’arts escèniques o interpretació cinematogràfica amb la corresponent titulació a mesura que avanci en les tres etapes que el centre li ofereix, fins a arribar a la llicenciatura”, i els estudis de classe B, “en què l’estudiant podrà triar entre un extens menú de matèries, totes relacionades amb el món de les arts escèniques i el cinema, avançant al seu ritme i adequat als requeriments personals de cadascun”. El professorat del centre inclou, a més de Kim Planella i Judit Hierro, altres professionals com ara Carles Gramaje (Dagoll Dagom), Diana Blanch i Josep Maria Hierro, que oferirà les assignatures d’història del teatre i el cinema. Puntualment, la seva plantilla docent es reforçarà amb “personalitats del sector” que oferiran classes magistrals.

Actor’s es presenta també com un “punt de trobada per a totes aquelles persones creatives i amb idees que necessiten un espai i uns mitjans per poder fer realitat els seus projectes” i també com “una plataforma per crear indústria en l’àmbit de les arts escèniques i el cinema”, amb presència en diversos festivals internacionals. “Actor’s allarga la mà a tots aquells professionals, entitats o altre escoles de teatre per col·laborar junts en qualsevol iniciativa que doni suport al món del teatre i del cinema i el faci més gran”, s’afirma també en la presentació del nou centre.

Actor’s ofereix en exclusiva l’especialització en teatre musical tant per a actors com per a directors, i produirà espectacles de gran format com a treball de camp del seu aprenentatge, a partir de tota l’experiència acumulada per Kim Planella en aquest camp, com a director d’escena, però també com a compositor i dramaturg d’una vintena d’obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia