Lletres

documental

Un documental sobre Bertrana obre els actes dels 50 anys de la fundació

El film es projecta avui a Girona, a una setmana de la festa dels premis literaris

La commemoració del cinquantè aniversari de la primera convocatòria del premi Prudenci Bertrana de novel·la, amb motiu de la qual la fundació havia anunciat una setmana d’activitats culturals, se celebrarà amb la presentació a Girona dels dos espectacles centrals impulsats per l’Any Bertrana instituït per la Generalitat. Així doncs, avui es projectarà a l’auditori Viader de la Casa de Cultura (19.30 h) el documental Prudenci Bertrana, ànima d’impenitent, un film produït per l’Ajuntament de Tordera, municipi on ja es va estrenar el passat 20 d’abril. Per a la presentació gironina, la fundació ha editat un opuscle, en col·laboració amb l’Ela Geminada, en el qual es transcriu el text de Bertrana Foranies gironines, a més d’una evocació d’Aurora Bertrana, amb una il·lustració de Jofre Sebastián. En el documental, rodat entre Tordera, Sils, Girona i Barcelona a principis del 2017, hi intervenen els professor de literatura contemporània de la Universitat de Girona Margarida Casacuberta i Xavier Pla; la directora del Museu d’Art, Carme Clusellas; el comissari de l’Any Bertrana, Oriol Ponsatí-Murlà; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs; l’ara exconseller de Cultura Santi Vila, i el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, amb l’objectiu d’oferir una mirada retrospectiva a la vida i l’obra de l’escriptor des de l’òptica cultural, acadèmica i política.

Igualment dins els actes de commemoració dels 50 anys del premi Bertrana, s’ha anunciat el concert espectacle Més Bertrana, més, dirigit per Jesús Ventura i Joan Teixidor, i produït per la cobla Ciutat de Girona i l’Ajuntament de Tordera, on també es va estrenar el passat 19 de gener. Aquest espectacle literari i musical, que s’ha pogut veure també a Lloret, es presentarà a l’Auditori de Girona dimarts vinent (19.30 h), amb Anna Farriol com a actriu i violoncel·lista, i Jesús Ventura com a narrador. El nom de l’espectacle prové de l’expressió d’entusiasme amb què el 1909 va esclatar Joan Maragall després de llegir per primer cop la prosa de Bertrana. La festa de lliurament dels premis serà el dijous dia 21, també a l’Auditori (20.30 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia