cultura

exposició fotogràfica

Tarragona exposa els paratges verges de la Terra de Salgado

La ciutat acull la mostra ‘Gènesi’ del prestigiós fotògraf brasiler Sebastião Salgado

La col·lecció reflexiona sobre la fragilitat de la natura del planeta

L’any 2004 va ser un any especialment dolent per al fotoperiodista brasiler de prestigi internacional Sebastião Salgado. Després d’anys capturant en imatges alguns dels conflictes més crus del planeta, Salgado va caure en una profunda depressió. “Després d’anys captant poblacions forçades a desplaçar-se i guerres entre pobles, va caure en una profunda depressió”, explica el representant de Sebastião Salgado a l’Estat, Miguel González Navarro, que detalla que la salvació per al fotògraf va ser “començar a replantar i reconstruir la finca familiar, que havia perdut part de la vegetació que ell recordava de la seva infantesa”.

D’aquesta tasca, en va resultar l’embrió del que seria el seu nou treball, Gènesi, una ruta pels racons del planeta Terra que han patit en menys proporció l’acció de l’ésser humà. Aquesta mostra arriba a Tarragona i es mostrarà al CaixaForum fins al 7 de gener de 2018. Durant aquests mesos, els tarragonins que s’acostin a descobrir aquesta mostra descobriran racons del planeta –paisatges, animals i persones– que han esquivat l’avançament implacable dels homes i la industrialització i que, en paraules de González, “es troben exactament igual que fa milers d’anys”.

En aquest recorregut per la geografia del planeta, Sebastião Salgado capta imatges de les Galápagos, l’Antàrtida, Madagascar, Botswana, la frontera entre el Congo, Ruanda i Uganda, Alaska, l’altiplà del Colorado, Sibèria i l’Amazones. Totes les imatges estan preses en rigorós blanc i negre –marca de la casa del prestigiós fotògraf– i són una oportunitat única de reflexionar sobre el valor incalculable de la natura.

LA XIFRA

100
imatges formen part
de la col·lecció de Salgado. Són de diferents punts del planeta.
5
mesos estaran exposades
les fotografies a les instal·lacions del CaixaForum de Tarragona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia