Art

Una illa d’art a l’Espai 13

El nou cicle és comissariat per Alexandra Laudo i s’obre amb una mostra de Gerard Ortín

L’illa com a paradís, com a lloc de confinament, com a espai per assajar utopies socials i polítiques, l’illa com a refugi o l’illa com a metàfora d’un estat de recolliment i introspecció. Una reflexió sobre la dimensió simbòlica de l’illa és precisament el que proposa el cicle per a aquesta temporada de l’Espai 13 de la Fundació Miró de Barcelona.

La comissària d’aquest nou cicle és Alexandra Laudo, que ha pres el nom d’una novel·la de Michel Houellebecq, La possibilitat d’una illa, per titular el projecte. Laudo explica que el cicle parteix de la idea d’illa, però “no entesa com un accident geogràfic sinó com una imatge amb un potencial poètic”. La comissària ha convidat els artistes participants a fer una interpretació sobre el concepte d’illa “des de diferents camps del pensament”.

La primera de les cinc exposicions del cicle s’inaugura dijous i en aquest cas l’artista Gerard Ortín porta a l’Espai 13 un projecte que neix en unes zones de la província d’Àlaba on l’ésser humà ha intervingut per contrarestar la dràstica reducció de la població de llops en l’ecosistema. El projecte d’Ortín es desplega a través de fotografies, instal·lacions, vídeo i escultures.

L’exposició següent, al novembre, serà la de l’eivissenca Irene de Andrés, que revisa el descobriment al fons del mar d’un antic vaixell espanyol, el galió San José, en costes colombianes. Lucía C. Pino construirà un paisatge escultòric sobre la idea de residu al gener, mentre que Bárbara Sánchez Barroso revisarà el mite d’Odisseu a través d’un viatge d’ella mateixa en barca (març). El cicle es tancarà a l’estiu amb el duet suec Gideonsson/Londré, que amb la performance analitza els efectes físics en les persones en alçàries molt grans.

Malgrat que dijous hi ha convocada una vaga per part dels treballadors de museus de Ciut’art i s’hauran de tancar les sales d’exposició al llarg del dia, la directora de la Fundació Miró, Rosa M. Malet, ha confirmat que l’acte d’inauguració de la mostra de Gerard Ortín es podrà fer amb normalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen