Cinema

Cultura

Uns cinquanta films al Festival Protesta de Vic

Es farà del 20 al 28 d’octubre i hi haurà sessions a Manresa i Barcelona

El Festival Protesta de cinema de crítica social de Vic agafa musculatura en la seva cinquena edició amb més de 50 projeccions: 38 curtmetratges (12 d’ells finalistes a la secció oficial i 26 de la secció no competitiva) seleccionats entre els 579 que s’han presentat procedents de diversos països, i 11 llargmetratges, entre els quals hi ha quatre estrenes a Catalunya (tres d’elles també a l’Estat espanyol): The good postman, Saving Banksy, Shipwrecked America i The land of enlightened. El Festival Protesta, que enguany es farà del 20 al 28 d’octubre, acabarà a L’Atlàntida amb el lliurament de tres premis: documental i ficció (escollits per un jurat) i el del públic.

En aquesta edició, que tindrà com a eix temàtic en les activitats paral·leles l’art reivindicatiu, s’amplien els espais, tant a Vic (ACVic, La Reciclària, el Seminari, i el Cinema Vigatà) com a fora, ja que per primer cop hi haurà una projecció a Manresa (dia 29, Auditori Plana de l’Om) i una a Barcelona (dia 18, Zumzeig Cinema). En la presentació d’ahir del festival, Marta Vilanova i Àngel Amargant, membres de l’organització, van avançar que, sense deixar de banda el protagonisme dels curts, “avui en dia amb un nivell altíssim”, el Protesta es vol anar obrint als llargmetratges, i sense abandonar Vic, volen “portar-lo a altres llocs”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia