cultura

El jaciment de la Draga disposa d’un catàleg

L’obra sobre el jaciment gironí l’han confeccionat un total de 38 experts

El director general del Patrimoni Cultural, Jusèp Boya; l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i el director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Josep Manuel Rueda, van presentar dijous al Museu d’Arqueologia el catàleg de l’exposició La revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis, juntament amb els tres editors científics de l’obra, Antoni Palomo, Raquel Piqué i Xavier Terradas.

El catàleg, editat pel MACB, la Diputació de Girona, la UAB, el CSIC-IMF i el MAC, permet reforçar i ampliar el discurs expressat en l’exposició que actualment s’exhibeix al Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona fins al 18 de febrer i que pròximament serà presentada a la seu del MAC a Girona. El catàleg també acompanyarà l’exposició que en el marc d’Arqueoxarxa s’està preparant sobre el jaciment i que s’inaugurarà el mes d’octubre que ve a Banyoles. L’obra presenta la contribució de 38 autors que amb les seves contribucions posen al dia, amb llenguatge proper i entenedor, els resultats de pràcticament 30 anys de recerca a la Draga. L’obra, de 181 pàgines, s’organitza en 21 breus capítols, dos resums extensos en castellà i anglès, una selecció de la bibliografia publicada sobre el jaciment i un extens catàleg fotogràfic de 272 peces arqueològiques. Es podrà descarregar la versió en PDF a partir de la setmana que ve al lloc web del MAC de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia