Lletres

CULTURA

Gironell acosta al públic els grans de la novel·la històrica

L’escriptor besaluenc torna a oferir a la Casa de Cultura de Girona un cicle gratuït, que obre avui amb Umberto Eco

L’escriptor i periodista besaluenc Martí Gironell , col·laborador d’El Punt Avui, torna a oferir a la Casa de Cultura de Girona el cicle Tòtems de la novel·la històrica, davant de l’èxit que va tenir l’octubre passat. Aquest cicle de xerrades, amb entrada gratuïta –es recomana inscripció prèvia: 972 20 20 13–, comença avui i inclourà quatre sessions durant una hora i mitja, durant tots els dimarts de febrer, a les 19.30 h. Les dues primeres sessions estaran centrades en l’italià Umberto Eco, autor de grans clàssics del gènere com ara El nom de la rosa (1980). La tercera sessió estarà dedicada a l’egiptòleg i escriptor francès Christian Jacq i a la gran dama de la novel·la detectivesca, Agatha Christie, de la qual Gironell destacarà la detallada documentació històrica que hi ha al darrere de moltes de les seves novel·les. La quarta i última sessió també serà compartida entre dos dels autors més populars de la novel·la històrica, Noah Gordon i Ken Follett.

Martí Gironell (1971) ha fet diverses incursions en la novel·la històrica, des del seu primer gran èxit amb El pont dels jueus (2007) fins a La venjança del bandoler –premi Nèstor Luján 2008– i L’últim abat (2012), i recentment ha guanyat el 38è premi Ramon Llull amb la novel·la La força d’un destí, dedicada a l’emprenedor vitivinícola Ceferino Carrión, conegut internacionalment com Jean Leon. En aquest cicle, Martí Gironell dona “claus per entendre millor la dimensió humana i literària dels grans autors de la novel·la històrica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia