Circ

Societat

Els 250 anys del circ, en un nou segell ‘gironí’

Va ser proposat pel director del Festival del Circ, Genís Matabosch

Dins dels actes del 7è Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona, Correus ha llançat un nou segell commemoratiu dels 250 anys del naixement del circ modern (1768-2018), que va ser proposat pel director del festival i president de la Circus Arts Foundation, Genís Matabosch. El segell, que té un valor d’1,35 euros i inclou el text “Girona, capital mundial del circ”, es va presentar ahir a l’oficina principal de Correus de Girona, en un acte en què Matabosch va ser acompanyat pel director de filatèlia de Correus, Modesto Fraguas, i el director de Correus a Catalunya, Carlos Chimeno.

El segell –amb un plec premium en forma de carpa de circ, un sobre oficial i un mata-segells de primer dia d’emissió– reprodueix un gravat del 1768 titulat Exercici de muntar a cavall, obra de Bernardo Albiztur y Tornaria, que es conserva a la Biblioteca Nacional de España. Segons Matabosch, gràcies a la recerca que està fent per a la seva tesi doctoral sobre l’arribada de companyies eqüestres a la península Ibèrica, ha pogut confirmar que el gravat és la prova que l’acròbata a cavall Thomas Price va actuar el 1768 a Madrid, i això indica que el circ ja va arribar a la península el mateix any del seu naixement, a Londres.

Exposició a Correus

Matabosch també exposa a l’oficina central de Correus, fins al 28 de febrer, la seva important col·lecció de segells relacionats amb el món del circ, amb més de 900 exemplars d’un centenar de països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia