Cinema

Cultura

Antològica d’Isaki Lacuesta, al Pompidou

El Centre George Pompidou de París inaugurarà el 23 de novembre una exposició antològica dedicada al cineasta i guionista Isaki Lacuesta (Girona, 1975). El prestigiós museu parisenc, com ja ha fet amb altres cineastes –Jean-Marie Straub i Danièle Huillet, Jafar Panahi, Harmony Korine i, fa alguns anys, el també català Albert Serra– repassarà la seva carrera artística i en projectarà la seva filmografia integral. A més, coproduït amb la cadena televisiva Arte, el Pompidou estrenarà el documental de la col·lecció Où en êtes-vous?, en el qual s’oferirà un retrat biogràfic de Lacuesta.

La mostra és una coproducció amb el Centre d’Art Contemporani, el Bòlit de Girona, el qual, per la seva banda, després de l’exhibició a la capital francesa, té previst dedicar el gener del 2019 una retrospectiva que es podrà veure als seus tres centres repartits per la ciutat.

Lacuesta ha explicat que l’antològica estarà composta per l’exhibició de llargmetratges i curtmetratges seus i per una instal·lació que s’emplaçarà al vestíbul inferior del museu francès, que tot just està en fase de confecció per ell mateix. “Estic content perquè, per una banda, és una molt bona oportunitat perquè la meva filmografia es conegui millor a França, i, per l’altra, que després al gener es pugui tenir un retorn per a Girona amb una mostra que estarà als tres espais del Bòlit. A més, aquí hi haurà una part de producció que no es podrà veure a París”, destaca.

Isaki Lacuesta ha escrit i dirigit vuit llargmetratges i ha rebut entre altres guardons el Premi Nacional de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya (2012), el premi Ciutat de Barcelona (2011) i el premi Sant Jordi (2002, 2017). Les seves pel·lícules –destaquen La propera pell, Los pasos dobles (Conxa d’Or 2011), La llegenda del temps– s’han projectat a festivals de tot el món i centres artístics com el MOMA de Nova York, la National Gallery de Washington i el Lincoln Center. La seva correspondència fílmica amb la realitzadora japonesa Naomi Kawase, In between days (2009), es va presentar a Locarno Film Festival i l’exposició de la qual formava part (Totes les cartes, CCCB) va guanyar el premi Ciutat de Barcelona el 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia