Música

festival musical

homenatge

Django a Vidreres

El Festival de Jazz a la Fresca homenatjarà el gran guitarrista i rebrà Eva Fernández i Llibert Fortuny

En la recta final de l’hivern la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vidreres ha fet pública la programació del cinquè Festival de Jazz a la Fresca, que tindrà lloc del 24 al 26 d’agost al pati de Can Xiberta. En aquesta edició el festival vidrerenc homenatjarà el cèlebre guitarrista francès Django Reinhardt (1910-1953), principal referent del jazz manouche o gypsy jazz. Per això, en cadascun dels tres dies del festival hi haurà una formació d’aquest gènere: Acoustic Guiri Explosion, Scaramouche i Shine, respectivament. A més, el cartell es completarà amb dos noms destacats de l’escena jazzística catalana, la saxofonista i cantant Eva Fernández i el també saxofonista Llibert Fortuny, que hi presentarà el projecte JZBach, inspirat pel gran compositor barroc, amb el pianista Manel Camp i la trompetista Mireia Farrés completant l’equip d’aquesta expedició a través dels estils.

El festival s’obrirà el divendres 24 d’agost amb l’actuació de l’ Acoustic Guiri Explosion , un col·lectiu instal·lat a Barcelona que fa una dècada que està en actiu, amb la seva combinació de jazz manouche, swing i blues. El mateix divendres, Eva Fernández presentarà el seu nou projecte: temes originals creats, amb el guitarrista Josep Munar, a partir de poemes d’Alfonsina Storni, Alejandra Pizarnik o Julio Cortázar.

El dissabte 25 hi actuarà Scaramouche, un quartet directament inspirat pel llegat de Reinhardt, posat al dia i interconnectat amb altres músiques.

El diumenge 26 d’agost es tancarà el festival amb el trio Shine, reforçat amb el saxofonista Pol Prats, i la gran cloenda que reunirà Fortuny, Camp, Farrés i un tal J.S. Bach.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona