Música

festival musical

homenatge

Django a Vidreres

El Festival de Jazz a la Fresca homenatjarà el gran guitarrista i rebrà Eva Fernández i Llibert Fortuny

En la recta final de l’hivern la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vidreres ha fet pública la programació del cinquè Festival de Jazz a la Fresca, que tindrà lloc del 24 al 26 d’agost al pati de Can Xiberta. En aquesta edició el festival vidrerenc homenatjarà el cèlebre guitarrista francès Django Reinhardt (1910-1953), principal referent del jazz manouche o gypsy jazz. Per això, en cadascun dels tres dies del festival hi haurà una formació d’aquest gènere: Acoustic Guiri Explosion, Scaramouche i Shine, respectivament. A més, el cartell es completarà amb dos noms destacats de l’escena jazzística catalana, la saxofonista i cantant Eva Fernández i el també saxofonista Llibert Fortuny, que hi presentarà el projecte JZBach, inspirat pel gran compositor barroc, amb el pianista Manel Camp i la trompetista Mireia Farrés completant l’equip d’aquesta expedició a través dels estils.

El festival s’obrirà el divendres 24 d’agost amb l’actuació de l’ Acoustic Guiri Explosion , un col·lectiu instal·lat a Barcelona que fa una dècada que està en actiu, amb la seva combinació de jazz manouche, swing i blues. El mateix divendres, Eva Fernández presentarà el seu nou projecte: temes originals creats, amb el guitarrista Josep Munar, a partir de poemes d’Alfonsina Storni, Alejandra Pizarnik o Julio Cortázar.

El dissabte 25 hi actuarà Scaramouche, un quartet directament inspirat pel llegat de Reinhardt, posat al dia i interconnectat amb altres músiques.

El diumenge 26 d’agost es tancarà el festival amb el trio Shine, reforçat amb el saxofonista Pol Prats, i la gran cloenda que reunirà Fortuny, Camp, Farrés i un tal J.S. Bach.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia