Art

CARLES MOTAS

ALCALDE DE SANT FELIU DE GUÍXOLS, PER PART DE LA FORMACIÓ LOCAL TOTS PER SANT FELIU

“Fem realitat el que era fum”

L’alcalde guixolenc diu que davant de la Porta Ferrada també van trobar restes romanes i es van tornar a cobrir sota el subsol

Defensa la viabilitat financera, l’acord de cessió de pintures i ja estudia com gestionar el museu el 2020

Què en sap, de les restes, i com poden afectar el projecte del museu?
No està apareixent res que no es preveiés que sortiria a la llum, però no hi ha cap edificació sencera, només estructures. Hem ampliat el contracte per arribar a més profunditat. Però la previsió és tornar-les a cobrir en els pròxims dies. L’informe final i Patrimoni diran, però seria el mateix que ja ha passat altres cops, com ara davant de la Porta Ferrada en temps de Pere Albó a l’alcaldia: va aparèixer un mosaic romà, es va documentar i es va tornar a tapar.
El seu govern va defensar el canvi d’emplaçament per abaratir costos respecte a Can Serra-Vicens...
Feia massa temps que sentíem a parlar del museu com una utopia. I la nostra prioritat ha estat fer realitat el que era fum. Can Serra era una maqueta estupenda, però un museu de 20 milions d’euros avui no pot ser realitat. Ara ja no.
L’exalcalde Pere Albó defensa que hi havia aportacions compromeses de l’Estat, la Generalitat, la Diputació...
A Sant Feliu, no podem pretendre que ens vinguin a fer un museu els de fora. Com a molt, s’ha de demostrar que el podem fer nosaltres sols, liderar-lo i mirar que et donin un cop de mà perquè és un projecte de país. I aviat espero tenir més bones notícies.
Què hi ha de decisiu en aquest moment, que no hi fos abans?
El fet diferencial és la signatura del contracte amb la baronessa per a la cessió de 133 obres de manera estable durant 20 anys. Sempre hi havia hagut el seu compromís, però fins l’any passat no l’havíem arribat a plasmar mai. I abans de l’estiu volem tenir adjudicat el projecte constructiu juntament amb la direcció d’obres.
I què faltarà aleshores, a banda de temps perquè s’executin i el finançament?
El finançament, uns 6 milions, ja els tenim planificats i garantits. Tenim el continent molt encarrilat, i el contingut, també. I ara ve una altra fase per dissenyar la gestió del museu, professionalitzar la direcció d’una fundació que fins ara ha estat en mans municipals, correcta per dissenyar les obres però sense prou experiència per liderar un equipament cultural. Ens volem inspirar en altres projectes, com per exemple el Thyssen de Màlaga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia