Lletres

Tecnologia contra la solitud

L’escriptora figuerenca Montserrat Segura presenta la novel·la El contracte Wong ( Pagès Editors ) avui al cafè i llibreria Context de Girona (20 h) i diumenge vinent a la casa Nouvilas de Figueres, en un acte coorganitzat per Llibres Low Cost (12 h).

El relat, guanyador del premi Joaquim Ruyra de narrativa dels Recull de Blanes 2017, està molt influït per la novel·la de Philip K. Dick Els androides somien xais elèctrics? i la pel·lícula que s’hi basa, Blade Runner, que l’autora confessa haver vist més de vint vegades. A través del film va arribar a l’obra de Dick. El contracte Wong, tal com diu l’autora, li va començar a rondar ja fa més de 15 anys, quan va conèixer una persona. A partir de la seva cara, va començar a elucubrar la història i va fer servir la ciència-ficció perquè li semblava el millor gènere per plasmar-la. La novel·la està protagonitzada per una dona que se sent sola en un món futurista hiperconnectat i distòpic. L’únic que vol és algú amb qui compartir la seva vida i troba una solució en la tecnologia. Segura imagina aquest futur en clau filosòfica i, alhor,a fa una crítica a la societat actual, en què “potser s’estant perdent les relacions personals”.

Montserrat Segura també està treballant en un recull de contes sobre la sardana i en dues novel·les més que espera tenir acabades aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia