cultura

Lliuraran les beques Fundació Valvi dijous

Un volum dedicat a Manuel Brunet i Solà sobre materials inèdits de la postguerra, a càrrec de Francesc Montero; un treball sobre les dones de la casa Masó, obra de Rosa Maria Gil, i un estudi de l’obra teatral completa de Miquel Palol han estat aquest any mereixedors de les tres beques que atorga la Fundació Valvi anualment. L’entitat durà a terme demà passat, a les set de la tarda, l’acte d’atorgament d’aquests guardons a la mateixa seu de la fundació.

En primer lloc, la proposta de Francesc Montero consisteix en un volum específicament centrat sobre els anys de postguerra de Manuel Brunet, amb especial atenció a l’edició de materials inèdits que són a l’arxiu documental de l’autor. Tot i el seu caràcter aparentment miscel·lani, els diversos eixos de l’estudi mantenen una relació de complementarietat entre ells: el cos central el constituiran unes notes privades inèdites, precedides d’un estudi introductori, i completades per diversos materials: una mostra d’articles censurats dels anys quaranta, en els quals es pot copsar l’arbitrarietat de les tisores del censor i la seva obsessió per silenciar tota referència a la cultura catalana i crítica a la situació de la primera postguerra, així com unes reflexions sobre la trajectòria de Dalí durant els anys quaranta i una narració inèdita.

Pel que fa al treball de Rosa Maria Gil, aquest té la intenció de recuperar les històries de deu dones que entre el 1850 i el 1950 van ser les protagonistes en segon terme, però fonamentals alhora, de l’esdevenir de les generacions que han forjat la història de la família Masó.

Finalment, Iolanda Vila pretén posar l’obra dramàtica completa de Palol a l’abast del lector actual amb la intenció de donar a conèixer la faceta menys coneguda de l’escriptor.

Les beques Narcís-Jordi Aragó s’atorguen a partir d’una decisió conjunta amb la càtedra de patrimoni literari Maria Àngels Anglada-Carles Fages de Climent, dirigida per la doctora Mariàngela Vilallonga, i tenen una durada de dos anys amb l’objectiu de publicar un volum de la subcol·lecció Narcís-Jordi Aragó de la biblioteca Valvi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia