L'Ajuntament de Porqueres compra el bosc de Can Ginebreda, famós per les seves escultures eròtiques

El seu creador, l'artista Xicu Cabanyes, continuarà dirigint el recinte

Les converses entre el consistori i l'artista perquè el bosc passés al municipi es remunten a uns pocs anys enrere, però el traspàs era una cosa que Cabanyes tenia al cap des de molt abans. «Almenys fa vint anys que tenia clar que havia de deixar-ho lligat perquè quan jo estiri la pota el bosc sigui públic», assegurava ahir, ple de vitalitat. També es mostrava molt satisfet per l'operació amb el consistori. El tracte estipula que, a partir d'aquest juny, Xicu Cabanyes rebrà una pensió vitalícia de 2.200 euros mensuals. Si faltés en el decurs de la pròxima dècada, durant aquest període la pensió la rebrien els seus hereus. Malgrat el canvi de titularitat, a curt termini el visitant no notarà canvis. Cabanyes continuarà gestionant el recinte, amb l'ajuda d'en Roger (el seu col·laborador de tota la vida), farà de cicerone als grups de visitants que li ho demanin, els caps de setmana se'l podrà veure al taller i de tant en tant s'incorporaran noves escultures al complex. L'única novetat immediata serà la convocatòria d'un concurs públic per fer-se càrrec del restaurant. Per a mitjà i llarg termini, però, l'Ajuntament té previst desenvolupar un programa de gestió i difusió del recinte. «L'objectiu és que econòmicament sigui autosuficient», va dir ahir l'alcalde de Porqueres, Salvador Ros.

6.000 visites a l'any

Va ser al 1972 quan Xicu Cabanyes (Serinyà, 1945) va posar les primeres escultures al seu bosc. Ara n'hi ha més de cent, tant d'ell mateix com d'artistes convidats. Les peces més cèlebres són unes escultures de pedra de temàtica eròtica, però n'hi ha moltes d'altres materials i arguments. Ara mateix està treballant en la instal·lació titulada L'àliga de la pau, una al·legoria a la convivència i la tolerància. Menys coneguda és la seva producció de penjolls, que també s'hi pot veure. Atrets per aquesta enorme i singular col·lecció a cel obert, cada any passen per Can Ginebreda uns 6.000 visitants, molts d'ells, estrangers. També hi van molts grups organitzats d'artistes i d'estudiants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona