cultura

La Minúscula estrena avui ‘Top Ten' a les Nits del Coro

També la representaran divendres al CAF de Platja d'Aro i dissabte a La Cate de Figueres, en la Xarxa Gironina de Cafè Teatre

L'obra tracta el tema de la ruptura amb humor i música en directe

Dos anys després d'haver-hi presentat Els fruits de la passió, un espectacle de cafè teatre basat en contes eròtics, la companyia gironina La Minúscula torna aquesta nit a les Nits del Coro de Sarrià de Ter per estrenar un espectacle amb el mateix format, però en aquest cas tractant amb humor i música en directe un dels moments més dramàtics de la vida en parella: la ruptura. Top Ten (les deu frases que mai has de fer servir per acabar amb una relació) és un espectacle d'una hora i escaig amb set persones a sobre de l'escenari però amb una escenografia mínima, per poder fer el màxim de bolos en locals petits “a tocar del públic”, segons Txell Faxedas, directora de La Minúscula i membre del nucli estable de la companyia juntament amb Cristina Alay, Casandra Lungu i Xuspi Hernández. “Els fruits de la passió ens va obrir moltes portes, perquè, com Top Ten, tenia un format molt adaptable i era una cosa molt fresca, per passar-ho bé”, hi afegeix Faxedas.

Top Ten inicia avui el seu periple a la cafeteria de l'edifici El Coro de Sarrià (21.30 h, tres euros) i el continuarà aquest cap de setmana en els altres dos escenaris que completen la Xarxa Gironina de Cafè Teatre: demà arribarà al Centre l'Avenir Fanalenc (CAF), de Platja d'Aro (21 h, entrada lliure), i dissabte es podrà veure a les Nits Golfes de la Cate de Figueres (23 h, cinc euros; tres euros per als socis de La Cate i de l'Associació Gironina de Teatre, AGT). Posteriorment, Top Ten es podrà veure en altres localitats, com ara Fornells de la Selva, Bordils i Cervià de Ter, en aquests tres casos en el marc del cicle de teatre professional Escenaris, de la comarca del Gironès.

Xarxa de Cafè Teatre

La programació de la Xarxa Gironina de Cafè Teatre continuarà amb una obra cada mes, al Coro, el CAF i la Cate. Al febrer, la companya Som Teatre presentarà Una tarda normal on els peixos cantaven, una història d'humor, tendra i senzilla, que viatja a mons imaginaris, que es podrà veure el dijous 5 de febrer a les Nits del Coro, el divendres 6 a les Nits de Teatre del CAF i el dissabte 7 de febrer a les Nits Golfes de la Cate.

Al març, la companyia Teatre a la llauna i l'avi Robert presentaran Pau I en Conqueridor, una divertida faula sobre la independència de Catalunya, el dia 5 al Coro, el 6 al CAF i el 7 de març a La Cate.

A l'abril, la companyia Comsona? representarà l'espectacle poeticomusical Música i lletrA, que mostra la importància de la paraula cantada en tots els moments de la vida, el dijous 9 al Coro, el divendres 10 al CAF i el dissabte 11 d'abril a La Cate.

El mes de maig s'escenificarà als tres locals de la xarxa el procés de creació de l'obra Kilòmetres, basada en la història de la família de l'actriu Meritxell Yanes, que, sota la direcció de Marilia Samper, s'estrenarà a La Planeta el 28 de maig. Prèviament el working progess de Kilòmetres arribarà el 7 de maig al Coro, el 8 al CAF i el 9 a La Cate.

Més nits al Coro

A més dels espectacles de la xarxa, les Nits del Coro també inclouran altres propostes escèniques: Matx d'improvisació, a càrrec de diferents actors i actrius professionals gironins, el 22 de gener; l'espectacle de manipulació d'objectes El ballet de bombillas, de la companyia Burbujas de Soda, el 19 de febrer; els contes d'En la boca del lobo, de la companyia Paganini, el 19 de març; Juntos, el diàleg d'una soledat acompanyada en clau d'humor, dela companyia Fanny Giraud, el 23 d'abril, i la música, els malabars i la màgia de la companyia LP i el seu LP Mix, el 21 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen