cultura

Tercer seminari a Sant Feliu de ceràmica negra

El museu i el taller Kypsela locals se centren en les tècniques ancestrals

El Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols i el taller local Kypsela han participat en el III Seminari de Ceràmica Negra, que es va celebrar la setmana passada amb la participació d'alumnes i professors de l'escola d'art Massana. El museu guixolenc s'ha centrat en les sessions tècniques al voltant de l'elaboració de ceràmica antiga, mentre que la part més creativa de les pràctiques ha estat duta a terme a la fàbrica Ceràmiques Marcó de Quart. Allà els alumnes han experimentat a partir dels motlles que conserva la fàbrica Marcó, alguns dels quals dissenyats per l'arquitecte noucentista Rafael Masó. El repte per als alumnes era crear noves utilitats en el món del disseny i de l'art, en objectes vinculats al territori. Reutilitzar l'imaginari clàssic per donar-hi un llenguatge contemporani amb fang cuit amb la tècnica tradicional de la ceràmica negra.

A part dels professionals d'aquests dos tallers implicats amb gran dedicació, Ricard Campos i Jaume Marcó, els alumnes –catalans, francesos, sud-americans i xinesos– han aprofitat el mestratge de l'especialista en objectes de disseny Blai Puig. L'edició ha comptat també amb una sessió oberta al públic en general que es va celebrar el dimecres dia 29 d'abril, tot visitant el xalet Masó de s'Agaró i la casa Casas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia