cultura

Cinema

‘Destino', de la besaluenca Marta Juanola, guanya el Festival de Cine de Girona

El film va rebre els premis al millor curt català, la millor interpretació i la millor fotografia

‘Rumba Tres: de ida y vuelta', millor documental català

El Festival de Cinema de Girona va tancar ahir al vespre la 28a edició amb l'acte d'entrega de premis i un ampli palmarès en què destaca la pel·lícula Destino, de la realitzadora besaluenca Marta Juanola, que va rebre els premis al millor curt català, a la millor interpretació –Mariona Ribas i Núria Gago– i a la millor fotografia –Alberto López–, aquest últim guardó compartit ex aequo amb Carlos Essman, per Aïllament. El premi a la millor composició musical ha estat per a Donde caen las hojas, d'Alicia Albares.

En l'apartat de millor documental català, el primer premi ha estat per a Rumba Tres: de ida y vuelta, el film sobre el cèlebre grup de rumba tossenc, dirigit per Joan Capdevila i David Casademunt, amb una menció especial del jurat per a Mia Puig. Història d'un valent, de la periodista i realitzadora gironina Ester Bertran.

Pel que fa als curts internacionals, el premi a la millor pel·lícula s'ha atorgat a A l'ombra de la muntanya, una coproducció anglocatalana dirigida per la lleidatana Neith Sentís. La mateixa pel·lícula també ha rebut els guardons a la millor interpretació —Elise Solano–, a la millor fotografia –ex aequo amb Hind's dream (Qatar)– i a la millor composició musical, també compartint el premi amb El maquinador (Argentina). El premi al millor documental internacional ha estat per a Sound of Silence, de Thet Oo Maung (Myanmar).

En la secció Handicapped s'ha premiat Entends-moi, de Nicolas Coquet (Estat francès) i s'ha atorgat una menció especial a la producció gironina The Unseens, dirigida per Arturo Sánchez.

El jurat de la secció Experimental, que ha tingut la seva seu a la Fundació Valvi, ha lliurat el primer premi a la pel·lícula Migration, de Daphna Mero (Estats Units).

Videoclips i websèries

Entre els videoclips musicals que s'han pogut veure aquests dies a Moby Disk Records, s'ha concedit el primer premi a Can you decide, realizat per Lu Pullice, amb música de Jon Kenzie. En la secció de websèries, el primer premi ha estat per a Dos salaos en modo random, de Venga Monjas, el duet barceloní format per Xavi Daura i Esteban Navarro. Entre els tretze curts del Jewish Film Festival, a Girona s'ha entregat un premi especial a How to be alone, d'Erez Eisenstein (Israel).

El premi Costa Brava Inclusive Mobile Film s'ha donat a Acosta't, d'Oriol Pallàs Moré i Joan Marc Samsó Marina, amb un accèssit per a Inyectando Costa Brava, de Janina Fursa. En aquesta categoria també s'ha lliurat un premi de reconeixement per als menors de 16 anys, a Petit gran país, de Marina i Dúnia Mascort Güell, i un diploma de reconeixement per a Abrid los ojos, de Xavi Gámez García.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona