cultura

Poesia

Igualada recupera Ramon Castelltort

El religiós Ramon Castelltort i Miralda va crear una reconeguda obra de poesia mística

Un acte a Igualada recordarà la seva vida i la seva obra, que s'ha arribat a comparar amb la de Sant Joan de la Creu

Malgrat que una de les escoles d'Igualada porta el seu nom, la figura de Ramon Castelltort i Miralda es manté en un oblit que es vol superar amb motiu de dues efemèrides, la del centenari del seu naixement i el cinquantenari de la seva mort.

Ramon Castelltort (1915-1966) fou considerat, en el seu moment, com una de les veus poètiques més rellevants de la mística espanyola. La seva producció literària va ser extensa. Va conrear poesia, prosa lírica, teatre, assaig i traduccions, com també la cura de premis literaris i la docència a l'Escola Pia. Un grup de persones de l'àmbit cultural de la ciutat estan al darrera del recital que servirà com a homenatge a Castelltort el divendres que ve a les 19:00 h a la Biblioteca Central d'Igualada. Jaume Ferrer, guionista i conductor de l'acte, considera Castelltort “el gran poeta desconegut d'Igualada” i creu que no se l'ha valorat prou a casa nostra pel fet d'haver escrit en castellà. Carles Maria Balsells, un altre dels impulsors i nebot de Castelltort, el recorda com un home “afable, cordial, emprenedor, empenyent a fer coses”. Balsells apunta també la seva sensibilitat social i el fet que se l'ha considerat successor de Sant Joan de la Creu. Un altre dels organitzadors, Antoni Miranda, destaca “la mística i la força extrema” de la seva poesia i recorda “un gran goig” quan va veure obres de Castellort traduïdes a l'italià en un concert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia