cultura

música

aniversari

L'orquestra Julià Carbonell celebra quinze anys amb canvi d'imatge

Rejoveneix la imatge corporativa i es llança a una temporada en què farà concerts arreu del país

Tornarà a tocar a la Llotja, d'on és “orquestra titular”

L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida ha fet 15 anys i per celebrar-ho ahir va presentar el seu canvi d'imatge, amb un nou logotip i també amb una nova formula per presentar els músics que la formen, que han fet una sessió de fotografies en un camp de cereal tot just segat i es mostren d'una forma més pròxima al públic en general. Són imatges dels músics en actitud divertida, enregistrades al bell mig del paisatge rural dels camps de cereal del pla de Lleida. Les ha fetes Igor Cortadellas i tenen com a objectiu mostrar de forma més propera des del territori els músics que formen l'orquestra.

És la manera com l'orquestra celebra els seus primers quinze anys. El director de l'orquestra, Alfons Reverté, va destacar ahir, en declaracions recollides per l'agència ACN, la importància d'haver arribat fins aquestes dates tot i les “dificultats” per mantenir una orquestra d'aquestes característiques, única a Lleida, amb “voluntat de servei públic”. Reverté ha dit que cal entendre que l'orquestra nodreix de música simfònica i molts altres formats pràcticament un terç de Catalunya, és a dir, el territori de Lleida, i per això volen significar el canvi d'imatge amb l'eslògan “el nostre auditori, el territori”, perquè hi ha gent que viu molt lluny dels centres d'oferta cultural musical, i “tothom paga els seus impostos i ha de tenir aquest retorn cultural”.

Nova temporada

La presentació de la nova imatge va coincidir amb la presentació de la temporada 2016/17. L'orquestra Julià Carbonell començarà el curs el 13 de novembre i té previst fer diversos concerts a Lleida, però també a diferents llocs de Catalunya, com ara Barcelona i la basílica de Montserrat.

Reverté va destacar que aquesta temporada l'orquestra tornarà a la Llotja, després de haver-hi pogut actuar només en la primera òpera que s'hi va interpretar, quan es va inaugurar. Reverté ha destacat que són “l'orquestra titular” de La Llotja, juntament amb l'auditori Enric Granadors, però les dificultats econòmiques “han impossibilitat” tenir una continuïtat en aquest equipament. Per Reverté, l'objectiu de l'OJC és ser com “una orquestra de ciutat mitjana europea, que fa una part de simfònic, una part d'òpera i una part de territori”.

Concert final

La temporada de l'orquestra es clourà el juny del 2017 amb un “Te Deum de Berlioz” que està escrit per ser interpretat en una gran catedral i per tant es farà a la Seu Vella, però també a la basílica de Montserrat amb cors de tot Catalunya, com l'Orfeó Lleidatà, la Polifònica de Porreig i els Amics de la Unió de Granollers, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda