cultura

La cuina marroquina, explicada des de Sils

Georgina Caimel publica un llibre amb 150 receptes i el presentarà a Lloret

Georgina Caimel Valls (Sils, 1975) ha escrit el llibre La cuina marroquina. 150 receptes, editat per Cossetània , que es presentarà dijous a la biblioteca municipal de Lloret de Mar (19.30 h), en un acte organitzat per l'Oficina de Català de Lloret que acabarà amb una degustació d'algunes de les receptes que apareixen en el llibre. Casada amb un marroquí de Casablanca, Georgina Caimel reconeix que “la cuina marroquina és molt desconeguda aquí, pràcticament totes redueix al cuscús i a poca cosa més”, tot i que, com afirma a la presentació del llibre, és “una de les millors cuines del món”, per la seva gran varietat de plats, sabors i textures. “Jo també vaig partir del desconeixement absolut”, afirma, ja que tot li semblava “molt exòtic i diferent” durant les seves primeres visites a Casablanca i Marràqueix. Però de mica en mica va anar coneixent i compilant aquestes receptes tradicionals, amb ingredients que es troben aquí sense problemes, perquè “tot és cuina mediterrània”. “Amb una bona recepta, la pràctica i una miqueta de ganes, els plats poden sortir bé. Si a mi m'han sortit, no poden ser tan complicats”, diu. Caimel parla en el llibre de les espècies i les herbes aromàtiques, del rebost i del que no hi pot faltar, l'oli d'argània, del menjar halal que predomina en aquest país musulmà, del ritual del te i també del tagín, la cassola tradicional que és “el símbol de la cuina marroquina”, però que no és imprescindible per fer aquestes receptes. “Hi ha molt de mite, però en el seu dia a dia les dones marroquines fan servir l'olla exprés.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA