cultura

Còmic

Preu rècord per un original del còmic Tintin

Un col·leccionista europeu paga 1,55 milions d'euros per una pàgina de l'àlbum ‘Objectiu: la Lluna'

El personatge d'Hergé es consolida com a líder de les subhastes del món de les vinyetes

Un col·leccionista europeu ha pagat aquest dissabte un preu rècord 1,55 milions d'euros per l'original d'una pàgina del còmic Tintin, de l'àlbum Objectiu: la Lluna, publicat el 1954, en una subhasta a París.

L'original subhastat, un dels quatre d'aquest còmic d'Hergé que hi ha al mercat, està dibuixat amb tinta xinesa i guaix blanc i té unes dimensions de 50x35 centímetres, ha detallat la casa de subhastes Artcurial en un comunicat.

La pàgina consta de diverses vinyetes on apareixen el mateix Tintin, el seu inseparable gos Milú i el seu company d'aventures habitual, el capità Haddock, vestits amb equips espacial i experimentant la falta de gravetat de la lluna.

L'estimació inicial per a aquest peça estava entre els 700.000 i els 900.000 euros. Artcurial ha destacat que el preu assolit suposa “un rècord mundial per a una única pàgina” dels àlbums de Tintin.

El personatge del dibuixant belga Hergé (Georges Remi) consolida així el seu lideratge al mercat de subhastes dins de la categoria de còmic. El 2014 una doble pàgina va ser venuda per 2,6 milions d'euros i l'any següent es va arribar a pagar 1,5 milions d'euros per una doble pàgina d'El ceptre de Ottokar .

En el transcurs de la mateixa subhasta es va vendre per 1,2 milions d'euros un conjunt de cartes de felicitació signades per Hergé, en tinta xinesa i aquarel·la encarregades al dibuixant belga en els anys quaranta i considerades com el primer producte derivat de la saga Tintin.

“Les aventures de Tintin han travessat el segle acompanyant diferents generacions. És un personatge viu. Els col·leccionistes s'apassionen i el mercat és sòlid”, ha assegurat l'expert en còmic d'Artcurial, Eric Leroy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia