cultura

teatre

'performances'

La Pletera s'obre a l'art en el marc del projecte Life

Cinc artistes duran a terme diverses ‘performances' a la Pletera, que donaran lloc a una exposició final

El projecte de recuperació del sistema litoral Life Pletera de l'Estartit és cada vegada més eclèctic i obert a detalls. Aquest cap de setmana es va donar començament a la primera de les cinc intervencions artístiques que el col·lectiu Buit hi ha programat.

La performance de l'artista torroellenca Mar Serinyà va encetar, doncs, el programa que es durà a terme els mesos vinents en una de les tres casetes elèctriques de la Pletera. El treball de Serinyà, doncs, va ser la presentació pública del projecte d'art contemporani Lloc, memòria i salicòrnies, que es desenvolupa de manera paral·lela al projecte Life Pletera. Martí Peran, coordinador artístic del projecte, va explicar que la iniciativa inclou els artistes Jordi Morell (Salt, 1975), Joan Vinyes (Torroella de Montgrí, 1954), Esteve Subirah (Ullà, 1975), Isadora Wilson (Santiago de Chile, 1984) i Ivó Vinuesa (Barcelona, 1975).

Aquesta experiència també té, entre d'altres, el suport del Museu de la Mediterrània, on es farà l'exposició final de projecte.

Art, paisatge i territori

El projecte seguirà el procés del Life Pletera, que s'acaba el juny de 2018. S'ha cercat la complicitat d'artistes de diferents disciplines per tal que puguin aportar una visió heterogènia. Tots, no obstant això, tenen en comú el fet d'haver treballat o de donar molta rellevància en els seus treballs a conceptes com el paisatge, el lloc, el límit, la frontera, la memòria i els usos de l'espai. Els seus treballs es desenvoluparan durant el procés d'execució de les obres de desurbanització i restauració del projecte Life Pletera, i es materialitzaran en diferents suports, espais i intervencions, amb una exposició programada per al juny de 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia