cultura

Cultura

Premi a la tasca de difusió digital que l'Arxiu del Maresme fa dels seus fons

L'equipament rep el guardó TIC Cultura a la feina d'aquest primer any de canvi de direcció

L'accessibilitat a la documentació és la clau de l'ens

La intensa tasca de divulgació a les xarxes de comunicació que l'Arxiu Comarcal del Maresme ha fet en el darrer any, en especial a través dels portals Arxius en Línia i XAC Premsa, ha estat decisiva perquè el Departament de Cultura n'hagi premiat el resultat. L'equipament, situat a Can Palauet de Mataró i dirigit per l'arxiver Alexis Serrano, va rebre ahir el guardó TIC Cultura dels Gentic Awards en el marc de la trobada anual del sector que es va fer al Tecnocampus de Mataró. El responsable de l'arxiu es va mostrar molt satisfet ahir per un reconeixement que va fer extensiu tant a l'equip de l'espai comarcal com de l'Arxiu de Mataró, amb el qual comparteix instal·lacions. “És un incentiu a l'esforç per posar a l'abast de tothom l'enorme documentació de què disposa l'arxiu aprofitant la facilitat que donen els mitjans digitals”, comenta, i hi afegeix que aquesta nova finestra al món ha ajudat a incrementar les visites físiques a l'equipament. “De ser un servei que passava pràcticament desapercebut en el món digital hem començat a actuar-hi amb assiduïtat i ja se'ns comença a conèixer”, assenyala.

Les accions

Els arguments del premi són prou contundents i recullen els avenços fets per l'arxiu. En concret, es destaca el projecte de digitalització i accessibilitat dels fons documentals al portal Arxius en Línia , amb més de 9.000 registres en sis mesos i més de 140.000 imatges de documentació original digitalitzada; el de digitalització de fons d'hemeroteca i accessibilitat en línia a través del portal XAC Premsa, que permetrà la visualització de més de 14.300 imatges corresponents a 18 capçaleres de Mataró i del Maresme dels segles XIX i XX; la col·laboració amb altres institucions en projectes educatius, com ara la creació del web Història Comarcal del Maresme , així com en l'aportació de recursos pedagògics al web educatiu del Departament de Cultura i la divulgació de l'activitat de l'arxiu a través de les xarxes socials i la virtualització d'alguns espais de l'equipament a través de Google Street View, una aplicació que es vol ampliar i millorar durant el 2017.

LA FRASE

De ser un servei desapercebut en el món digital hem començat a actuar-hi amb assiduïtat
Alexis Serrano
DIRECTOR DE L'ARXIU COMARCAL DEL MARESME

LA XIFRA

140.000
imatges
de documentació original digitalitzada ha dut a terme en l'últim any l'Arxiu Comarcal del Maresme.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia