cultura

Televisió

Festival Zoom premia ‘Freistatt', la lluita d'un nen contra un sistema opressiu 

El certamen de ficció televisiva també ha guardonat la sèrie ‘Merlí' d'Héctor Lozano i Eduard Cortés

El Festival Zoom de ficció televisiva ha premiat en el seu 14 edició la pel·lícula Freistatt, del director alemany Marc Brummund, basada en fets reals i que aborda la lluita d'un nen per salvar les restes d'humanitat i dignitat en un sistema social opressiu. Segons ha informat l'organització del Festival Zoom, que aquest any s'ha celebrat a Barcelona i Igualada, on aquest dissabte s'atorguen els guardons, també s'ha premiat la sèrie Merlí, d'Héctor Lozano i Eduard Cortés, com la millor sèrie de l'Estat.

El premi al millor director ha estat per a Roman Parrado pel seu film Ebre, del bressol a la batalla, en què es narra la història d'uns joves de la ‘quinta del biberó' obligats a abandonar la innocència entre el xiulet de les bales. El guardó al millor guió ha recaigut en la pel·lícula Birthday, de Roger Michell, que ha adaptat l'aclamat guió teatral escrit per Joe Penhall.

La millor interpretació s'ha premiat Ex Aequo a Patricia Kóvacs i Dorka Gryullus, les dues protagonistes de la pel·lícula Félvilág, del director hongarès Attila Szász, que relata una història real sobre amor, sexe, poder, passió i assassinat.

Els premis d'honor han estat per a l'actriu catalana Mònica Randall, per la seva llarga carrera de més de 50 anys davant les càmeres, i per a l'espai infantil de TV3 Club Súper3, que enguany celebra els seus 25 anys en pantalla.

Creat el 2003, el Festival Zoom és l'únic d'Espanya que reconeix el cinema per a televisió i està organitzat per l'Ateneu Igualadí, amb el suport de diverses institucions així com TV3 i TVE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia