cultura

Societat

Springsteen a Ponent

Un incondicional del músic nord-americà organitza a Vilanova de Bellpuig una concentració per aplegar 1.001 persones cantant una cançó al mateix temps

Part dels beneficis seran destinats a l'ONG Open Arms

Els de poble som així.” Josep Maria Pons sintetitza amb aquestes paraules els motius que l'han empès, sense tenir-ne cap experiència prèvia, a organitzar un festival musical d'homenatge a Bruce Springsteen. Si tot surt tal com està previst, el seu poble, Vilanova de Bellpuig, duplicarà la població durant un cap de setmana amb incondicionals del Boss. Serà a principis de juliol, els dies 7 i 8, quan aquest municipi del Pla d'Urgell, de poc més de 1.000 habitants, es convertirà en punt de destí obligat per als fanàtics del músic de Nova Jersey. “Si a Itàlia van ajuntar-se 1.000 persones, nosaltres volem ser 1.001”, diu.

Inspirat per la concentració de seguidors de la banda Foo Fighters que, l'agost passat, va aplegar un miler de persones a la ciutat italiana de Cesena, Pons va rumiar que podria ser interessant fer una cosa similar al Pla d'Urgell. “L'objectiu és reunir 1.001 persones cantant una mateixa cançó.” No va haver de rumiar gaire per decidir quina seria la cançó escollida, el No Surrender de Bruce Springsteen. “Porto No Surrender tatuat al braç”, manifesta.

Pons regenta un restaurant i l'única experiència sobre festivals de música deriva d'haver-hi anat com a públic. Admet que els tràmits per organitzar l'esdeveniment són més costosos del que s'imaginava: “Mai m'hagués pensat que caldria tanta paperassa.” Té més maldecaps per contractar una assegurança, redactar un pla de seguretat, contactar amb els patrocinadors i quadrar tota la logística que no pas per arribar als 1.001 participants. “Estic segur que haurem de tancar llistes i dir a alguna gent que no perquè ja estarem plens.”

La previsió inicial, 10.000 euros d'inversió, s'ha multiplicat al mateix ritme que creix l'agenda d'activitats previstes per al festival. A banda de gravar la cançó, que posteriorment serà penjada a la web de vídeos Youtube, hi haurà dos concerts a càrrec de grups que versionen les cançons del Boss: Spirits In The Night i Manel Fuentes i la Springsteam Band.

Cada músic o cantant que vulgui participar en l'enregistrament de la cançó haurà d'abonar 10 euros, però la intenció és que durant divendres al vespre i tot dissabte hi hagi entreteniment continuat. “Hem previst una zona d'acampada i espais per menjar, beure i descansar. L'Ajuntament està col·laborant plenament i volem que els assistents puguin accedir a les piscines municipals, perquè aquí al juliol fa calor.” Una part dels beneficis del festival, “si és que n'hi ha”, serà destinada a finançar les activitats de l'ONG d'ajuda als refugiats Open Arms.

Josep Maria Pons posa de manifest que faran una invitació formal a Bruce Springsteen –“per aquelles dates no té gira”– i, tot i ser conscients de la dificultat que el músic es deixi caure pel poble, els organitzadors ja li han reservat una casa rural tota per a ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia