cultura

Música

MorphiuM organitza un festival gratuït de ‘metal'

El grup gironí presentarà el seu tercer disc, ‘The blackout', avui a La Mirona de Salt juntament amb diversos grups convidats: Olvido, Hyde Abbey, Donuts Hole, Romanthica i Shouting Last

El grup gironí MorphiuM ha volgut convertir la presentació del seu tercer disc, The blackout, divendres a la sala saltenca La Mirona, en un gran festival de metal, amb entrada lliure i gratuïta. The Blackout Fest tindrà lloc entre les vuit del vespre i les dues de la matinada i està previst que MorphiuM hi toqui tots els temes del nou disc en una hora i deu minuts, entre tres quarts i cinc de dotze i la una de la matinada. El cartell es completarà amb cinc grups convidats que hi actuaran entre 30 i 40 minuts per banda, tots ells a l'escenari gran de La Mirona. Els grups que actuaran en el festival representen diferents estils del metal i provenen de diferents punts de Catalunya: els rosincs Olvido, els mataronins Hyde Abbey, els barcelonins Romanthica i Donuts Hole, i els gironins Shouting Last. “Amb tots ells hem compartit escenaris i ens uneix una bona amistat”, diu Àlex Bace, el vocalista de MorphiuM , que completa la seva formació amb Eugeni, baix; Carles Mori, bateria, i David Garcia, guitarra.

Aquest ha estat un any important per a MorphiuM, no només per la publicació del seu disc més ambiciós, sinó també per l'extensa gira que el grup va poder fer per la Xina, al juny, coincidint amb el desè aniversari de la seva banda, ja consolidada com una de les propostes més sòlides del metal a l'Estat espanyol, amb projecció internacional.

Després d'haver actuat dissabte passat a la sala madrilenya Republik, amb les entrades exhaurides, el grup gironí espera òbviament aconseguir un altre ple total avui a La Mirona, amb sis grups i entrada gratuïta. I per a l'any vinent les perspectives del grup són excel·lents: ja té més de vint concerts confirmats per al 2017, entre els quals hi haurà festivals importants com ara el Resurrection Fest, que té lloc a Viveiro (Lugo), amb Rammstein, Rancid i Suicidal Tendencies encapçalant el cartell, i el Hell Rock Fest, a Ciudad Real. MorphiuM també està començant a gestionar una nova gira internacional per diversos països, que encara no es poden concretar. Anteriorment, MorphiuM també havia actuat a Mèxic, país on els gironins tenen seguidors molt fidels.

Concert exclusiu

Pel que fa al concert d'avui a La Mirona, serà un espectacle únic i irrepetible: no només serà l'únic concert de la gira de The blackout en què MorphiuM interpretarà únicament tots els temes del seu tercer disc, sinó que la banda també ha preparat una performance especial per a aquesta actuació.

Entre els plans que el grup prepara per a l'any vinent, hi ha la realització d'un nou videoclip, per difondre el segon single de The blackout, el tema Made of scars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA