cultura

Música

The Exploited, al nou festival Girona Sona de La Mirona

Tindrà lloc els dies 3 i 4 de febrer i inclourà també les actuacions de Gatillazo, Kop, Lendakaris Muertos i altres hereus del ‘punk'

Més de 60 grups actuaran a la sala saltenca fins al juny

Quaranta anys després de l'any de la gran explosió del punk britànic, el 1977, la sala saltenca La Mirona serà l'escenari d'un nou festival de punk, hardcore, oi! i altres estils hereus de la revolució de l'imperdible: Girona Sona hi tindrà lloc els dies 3 i 4 de febrer (19.30 h, 20 i 25 euros; abonament de 35 euros per als dos dies), amb la història banda escocesa The Exploited –des del 1979 amb Wattie Buchan al capdavant– com a cap d'un cartell que es completa amb una desena de grups. El divendres 3 de febrer hi actuaran les bandes basques Gatillazo –amb Evaristo, de La Polla Records– i Lendakaris Muertos, més Kop, Desakato i The Anti-Patiks. El dissabte 4, a més de The Exploited, també hi tocaran els grups Non Servium, Rude Pride i els parisencs Lion's Law. El mateix dia també tindrà lloc un concert acústic gratuït al Teatre de Bescanó, a càrrec de Joey Cape (Lagwagon) i Dani Llamas (G.A.S. Drummers).

La Mirona, que al llarg d'aquest curs musical està celebrant el seu 15è aniversari, ha programat més de 60 grups fins al mes de juny. Prologada per la Fluor Party Pre-Cap d'Any d'aquest divendres i per la revetlla de Cap d'Any, amb DJ OGT, la programació d'actuacions del 2017 començarà el dijous 5 de gener amb una nit de regust jamaicà, Bass Channel 2, a càrrec de Rise Up Associació Reggae Girona.

El divendres 6 hi actuarà Nitvana, amb el seu tribute unplugged a Nirvana. Els homenatges continuaran amb els anglesos Letz Zep, el 17 de febrer; La Kozmic Band (Janis Joplin) i The Other Doors, el 21 d'abril; El Último Tributo (El Último de la Fila), el 6 de maig, i Purpendicular (Deep Purple) i Deaf Leopard (Def Leppard), el divendres 26 de maig.

També hi haurà una aposta forta pel hip-hop català i espanyol, amb PAWN Gang, el 27 de gener; Lágrimas de Sangre (LDS) amb EAM Mc's i Kharloss Selektah, el 28 de gener; Tote King i Shaz Uno, el 24 de març, els recuperats 7 Notas 7 Colores, el 7 d'abril, i SDFK, el 5 de maig. El reggae peninsular estarà representat per Morodo & Okoumé Lions Band, l'11 de febrer, i Little Pepe amb Malaka Youth, l'11 de març, aquest últim concert inclòs en el Black Music Festival, com els ja anunciats d'Aurora & The Betrayers i The Suffers amb Jalen N'Gonda. El pop català de més èxit també hi serà present: Manel, el 10 de febrer, i Love of Lesbian, el 25 de març. Antonio Orozco cantarà a La Mirona el 4 de març.

Fest-te Fotre i El Drogas

El grup calongí de pop-rock Fes-te Fotre tornarà als escenaris per una nit, el 8 d'abril, i el mateix farà la banda cassanenca Burman Flash, per celebrar el seu 20è aniversari, el 19 de maig. També tornarà a la sala saltenca Àspid Imágenes de Dolor, amb Through the Lies, Potencia Tóxica i Tiempo Oscuro, el 20 de gener, després d'una altra nit molt potent a càrrec de Crim, Estricalla, Milenrama i Appraise, el 7 de gener. El 21 de gener tindrà lloc el festival Neu!, amb Za!, El Petit de Cal Eril, Cala Vento, Xebi SF, Leonmanso, Autodestrucció i Pavvla.

El grup olotí Lapsus presentarà el seu segon disc, Compte enrere, el 13 de gener, amb el duet Màia, i el 14 de gener tindrà lloc un concert d'homenatge pòstum a Aida Negre, que va ser cantant de The Basement, amb la participació de diversos músics de l'escena gironina. El 25 de febrer, es presentarà en societat Hormigón, un nou trio de rock format per vells coneguts: Fonso Castillo, Pedrito Martínez i Marc Marquès. El 31 de març els dos primers canviaran d'estil, com Los Gazpacho, i compartiran la seva rumba amb la Cobla Bisbal Jove. El 16 d'abril, el grup garrotxí Tortellinis estrenarà el seu primer disc.

El festival In-Somni, que ja havia anunciat l'actuació de The Toy Dolls a La Mirona, el 10 de juny, ha afegit un nou concert a la sala saltenca, protagonitzat per El Drogas, excantant de Barricada, el divendres 9 de juny.

Nova parada de taxi

La Mirona estrena una parada de taxi, per fomentar l'ús d'aquest mitjà, en col·laboració amb l'Ajuntament de Salt i la cooperativa Gitaxi, els taxistes de la qual oferiran un 10% de descompte per anar a La Mirona. La sala també premiarà l'ús del taxi amb descomptes i promocions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia