cultura

música

novetat discogràfica

Tano!: “No hi ha límits ni en la música ni en les lletres”

El duet format per Òskar Garcia (Hurricäde) i Víctor Álvarez (Anchord) publica el seu brutal debut homònim, només amb guitarra i bateria, i el situa entre els millors discos de ‘hardcore' del 2016

  • Tano!, a l'Actitud Festival de Vidreres SERGI VILA.
  • VÍDEO: L'ànima en pena

Tenen els seus orígens en el punk i el hardcore, però la seva deriva sonora els pot portar a experimentar amb altres músiques com ara el reggae i el dubstep, i les seves lletres no eviten la crítica social però tenen, en general, “un tarannà més fantàstic i estratosfèric, i parlen sobre forats negres a l'espai exterior i bruixes medievals”. Són Tano! , el duet format per Òskar Garcia –veu i guitarra, abans amb els desapareguts Hurricäde– i Víctor Álvarez, baixista d'Anchord, que a Tano! s'ha passat a la bateria, per crear un mur de so només amb aquests dos instruments, i uns quants pedals, que ja ha estat reconegut per la crítica: la revista MondoSonoro ha situat el seu debut homònim en el número 2 de la seva llista de millors discos de hardcore i punk del 2016. Tano! ha estat editat en vinil per Saltamarges , La Agonía de Vivir i Krimskramz, i també es troba a les plataformes digitals, però no en CD.

“Amb en Víctor ens coneixíem perquè coincidíem als mateixos llocs: la TZVR de Sant Feliu, l'ATV de Sarrià de Ter... Ens aveníem molt i, d'una forma natural, vam començar a tocar junts una mica abans de l'últim concert de Hurricäde, el 20 de juny del 2015 a la TZVR”, recorda Òskar Garcia. A part de l'absència de baix, que el guitarrista considera “un repte” i ho afronta creant estructures rítmiques amb els pedals de la seva guitarra (“intentem sonar com un grup complet, en què no es trobi res a faltar”), un altre canvi ha estat l'idiomàtic: a Hurricäde l'Òskar cantava en anglès i ara ho fa en català, sense perdre la vocació screamer, en temes com ara El despertar, Rius de serps, Un moment, un instant, La torre de les bruixes, L'última frontera i L'ànima en pena, el tema triat per al videoclip que ha realitzat Jazz Rodríguez (Mourn). Tano! també demostra un curiós sentit de l'humor en els títols dels temes instrumentals: Quentin Tarantano, Takeshi Kitano, Budisme tibetano i Jano Montano.

El disc es va gravar en directe el gener passat a Cal Pau (Sant Pere Molanta, Alt Penedès), amb el molt sol·licitat Santi Garcia (No More Lies) com a productor, i el seu germà Víctor es va encarregar de la masterització. La portada ha estat dissenyada per Gerard Serrano.

Tano!, que té el seu local d'assaig a l'ATV de Sarrià –on també assaja Anchord, que acaba d'estrenar disc, As a real return, coeditat per Saltamarges i BCore, entre altres segells–, ha portat a terme fins ara una trentena de concerts, bàsicament a Catalunya, però aquest any el duet s'ha proposat com a objectiu “tocar al màxim a la Península i fer també alguna gira europea”. No serà fàcil fer quadrar les agendes: en Víctor compatibilitza Tano! i Anchord amb altres grups com ara Mendra i Suzy & los Quattro, i l'Òskar és també un dels responsables del segell Saltamarges, que últimament ha reactivat la seva política de llançaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA