cultura

Un museu d'art digital, a l'Arts Santa Mònica

Solimán López, artista multimèdia i director del departament d'R+D a l'Escola Superior d'Art i Tecnologia de València, presenta fins al 29 de gener a l'Espai Balcó de l'Arts Santa Mònica de Barcelona el Harddiskmuseum (HDM), un museu virtual que recopila arxius digitals de fins al moment 39 artistes d'arreu del món. En el projecte, que s'està ampliant contínuament i que s'ha concebut com una obra d'art col·lectiva, hi tenen cabuda continguts com ara vídeos, imatges, documents interactius, webs, àudios i textos, concebuts per al medi digital.

L'HDM, però, no és només un mer contenidor d'obres digitals, sinó que el projecte vol cridar l'atenció sobre “un sector de l'art que el mercat no atén, està literalment a la cuneta”. A més, també és un toc d'alerta al fet que moltes d'aquestes obres s'acaben perdent per motius de caducitat tecnològica. En la seva presentació a Barcelona, l'espectador pot visualitzar els projectes inclosos dins del museu a través d'unes ulleres de realitat virtual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia